Koronavirüs Lambda Varyantı, COVID-19'a Göre 3 Kat Daha Ölümcül Olduğu Açıklandı

77
16
14
6
3
Aralık 2020'de ilk kez Peru'da görülen ve şu sıralar 26 ülkeye yayılmış durumda olan koronavirüsün lambda varyantı, bilim dünyasını endişelendirmeye başladı. Uzmanlar, bu varyantın daha bulaşıcı ve aşılara karşı da dirençli olabileceğini düşünüyorlar.

Koronavirüs pandemisinin bir an önce gündemden kalkması için aşılama çalışmaları devam ederken, ortaya çıkan varyantlar dünya genelinde endişe yaratmaya başlamış durumda. Özellikle de bazı ülkelerde, delta ve delta plus olarak isimlendirilen varyantlar nedeniyle yeni tedbirlerin alınması tartışılmaya başlamışken, şimdi de Peru'dan gelen haberler, kafaları karıştırmaya başlamış durumda.

Dünya, koronavirüsün delta ve delta plus varyantlarının şokunu atlatamamışken bu kez de Peru kaynaklı yeni bir varyant meselesi patlak verdi. "Lambda" olarak isimlendirilen ve bugüne kadar 26 ülkede görüldüğü tespit edilen varyantın, mevcut COVID-19'dan çok daha fazla bulaşıcı olabileceği ifade ediliyor. Ayrıca bu varyantın aşılara karşı da daha dirençli olabileceği belirtiliyor.

On kişiden birini öldürüyor

Koronavirüs

Aralık 2020'den beri varlığı bilinen lambdanın her gün biraz daha fazla bölgeye yayıldığı söyleniyor. Ayrıca yapılan araştırmalara göre koronavirüsün yeni varyantı, yakalanan 10 kişiden 1 tanesini öldürüyor. Bildiğimiz COVID-19'da ise bu oran yüzde 3 seviyelerindeydi. Uzmanlar, varyant ile ilgili açıklama yapmak için henüz erken olduğunu ancak bu varyantın aşılara karşı dirençli olabileceğini belirtiyorlar.

Peru'da ortaya çıkan lambda varyantı, Dünya Sağlık Örgütü'nün de ilgisini çekmeye başlamış durumda. DSÖ yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda, bu varyantın "ilgilenilen" statüsüne alındığı ifade ediliyor. Bilim insanlarının bu varyantla ilgili yapacağı çalışmalar, pandemi döneminde yeni bir sayfanın açılmasına yol açabilir gibi görünüyor.

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/saglik/delta-varyanti-bitmeden-yenisi-geldi-lambda-varyanti-endiselendiriyor,0R6mRI4MjUanDdo7-J0Vqw
77
16
14
6
3
Emoji İle Tepki Ver
77
16
14
6
3