Miss Korona Oldu: Miss Mexico Yarışmasına Katılanların Yarısı COVID-19 Çıktı

41
6
2
1
1
Her gün binlerce yeni COVID-19 vakası tespit edilen Meksika'da düzenlenen Miss Mexico 2021 güzellik yarışmasında, yarışmacıların neredeyse yarısında COVID-19 virüsü tespit edildi.

Dünya çapında aşılanan kişi sayısının artmasıyla birlikte toplu organizasyonlar tekrar gerçekleştirilmeye başlandı. Meksika'da yapılan Miss Mexico 2021 de bu organizasyonlardan biriydi. Yaklaşık 32 kadının katılım sağladığı güzellik yarışmasında her şey sorunsuz gidiyor gibi görünürken, en az 15 yarışmacının COVID-19 virüsüne sahip olduğu ortaya çıktı.

Yapılan araştırmalar sonucunda organizasyonu yürüten yetkililerin öksüren ve ateşi olan yarışmacılardan şikayet etmemeleri gerektiği konusunda uyarıda bulundukları ortaya çıktı.Yarışmacıların daha önce gösteri amaçlı bir okula gidip öğrencilerle fotoğraf çektirmesi de olayı daha endişe verici bir durum haline getirdi.

Yarışmacıların taşıdığı virüs onlarca çocuğa bulaşmış olabilir

Miss Mexico 2021

Aşı kampanyası sayesinde dünya bir nebze rahatlamış olsa da Meksika'da durumlar pek iç açıcı değil. COVID-19 virüsüne karşı sıkı tedbirler almaktan çekinen ülkede her gün yaklaşık 5 bin yeni vaka tespit ediliyor. Önlem alınmamasına rağmen ülkede kalabalık organizasyonlar yapılmaya devam ediyor ve geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Miss Mexico 2021'de de organizatörlerin dikkatsizliği yüzünden birçok kişiye COVID-19 bulaşmış durumda.

Meksika Chihuahua Eyaleti'nde gerçekleştirilen organizasyona dair yapılan açıklamalara göre, organizasyon yetkilileri kendilerini bitkin veya hasta hisseden yarışmacılardan hiçbir şekilde şikayet etmemelerini talep etmiş. Bütün riskleri göz ardı edip herhangi bir önlem almayan yetkililer yüzünden yarışma sonunda 32 yarışmacıdan en az 15'inde COVID-19 virüsüne rastlanmış. Verilen bilgilere göre virüs, aynı zamanda organizasyonda görevli bazı kişilere de bulaşmış durumda.

Bölgede yaşayan insanları en çok endişelendiren detaylardan birisi de yarışmacıların gezi amaçlı okul gezisi düzenlemesi oldu. Tarahumara'da yer alan bir okula ziyaret düzenleyen yarışmacılar, çocuklara çeşitli hediyeler verip fotoğraf çektirerek yakın temasta bulundu. Şimdilik küçük çocuklara virüsün bulaşıp bulaşmadığı belli değil ancak yetkililer durumu araştırdıklarını dile getirdi.

Kaynak : https://www.theguardian.com/world/2021/jul/07/miss-mexico-2021-organisers-press-ahead-with-pageant-despite-covid-surge-among-contestants
41
6
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
41
6
2
1
1