Linux Bazlı Mobil İşletim Sistemi KaiOS'a Önemli Yenilikler Geliyor

36
6
1
1
0
Geleceğin işletim sistemi olarak tanıtılan KaiOS için önemli adımlar atılmaya devam ediliyor.

ABD'nin yaptırımlarına maruz kalıp Android işletim sistemini kullanımının önüne geçilmesinin ardından kendi mobil işletim sistemini hazırladığını duyuran Huawei, geçtiğimiz günlerde Xiaomi ve Oppo'dan işletim sisteminin aşırı hızlı bir şekilde çalıştığına dair geçer not almıştı. Mobil platformun hâlihazırda 3. en yaygın olarak kullanılan ve çoğumuzun büyük ihtimalle duymadığı KaiOS ise çok iddialı bir şekilde geliyor.

100 milyon kullanıcıya eriştiğini duyuran KaiOS, önümüzdeki yıllar içerisinde çok hızlı bir çıkış gerçekleştirerek 1 milyar kullanıcıya erişeceği gibi iddialara da sahip. Google'ın Search, Maps ve YouTube gibi uygulamalarını KaiOS'a getireceğini söylemesinin ardından sektörde öne çıkan işletim sisteminin böyle uçuk bir hedefe ulaşması belki de gerçek olabilir.

Qualcomm ve Facebook ile ortaklıklarını tamamlayan KaiOS, pazardaki diğer şirketler ile de masaya oturmak için taleplerde bulunuyor. Yaptığı açıklamada şirketin KaiOS'taki gelecek planının düşük donanım özelliklerine sahip cihazlara için performansı artırmak olduğunu söyleyen CEO Sebastien Codeville, yazılımcıların çoklu pencere ve pencere içinde pencere özelliklerini getirmek için ek mesai harcadıklarını da belirtti.

Cihazın güvenliğinin, fotoğraf kalitesinin ve performansının çok daha üst düzeye çıkmasını sağlayacak bir yapay zekânın da geliştirmede olduğunu belirten KaiOS, işletim sisteminin çok daha üstün bir hâle getirilmiş şekilde 2019 yılının ikinci yarısı içerisinde yayınlanacağına değiniyor.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/kaios_will_offer_more_features_expand_to_new_markets_and_come_in_new_form_factors-news-37562.php
36
6
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
36
6
1
1
0