Söyleyecek Söz Bulamıyoruz: Marmaris'teki Yangına, Kitap Yakmak İsteyen İki Çocuğun Neden Olduğu Söyleniyor

416
32
17
6
6
Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan ve bir vatandaşımız ile sayısız ağaç ve hayvanın hayatını kaybetmesine yol açan orman yangınıyla yeni ilgili bir gelişme yaşandı. Yangınla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında ifadesi alınan iki çocuğun, kitap yakmak isterken söz konusu yangına yol açtığı öğrenildi.

Son günlerde Türkiye'nin bir numaralı gündem maddesi haline gelen orman yangınları ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan ve hektarlarca alanın kül olmasına yol açan yangınla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında ilginç bir sonuca ulaşıldı. İddialara göre Marmaris'i yakan kişiler, 10 yaşlarında iki çocuktu.

Çıkan yangın üzere bölgede yaşayan halk, kolluk kuvvetlerine bazı bilgiler verdi. Bölge sakinlerinin iddialarına göre yangına sebep olan kişiler, o bölgede yaşamakta olan iki çocuktu. Bunun üzerine harekete geçen Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği, pedagog eşliğinde çocukların ifadelerini aldılar. Bu ifade süreciyle ilgili edinilen bilgiler, Marmarisimizin bir hiç uğruna yandığı anlamına geliyor.

Şahin Akdemir isimli vatandaşı kaybettiğimiz yangın, kitap yakmaya çalışırken çıkmış

Marmaris Yangın

Edinilen bilgilere göre çocuklar, evlerinde kitap yakmaya çalışırken bu büyük olaya neden oldular. Yaktıkları kitabın bir süre sonra çok fazla alevlenmesi üzerine olaya müdahale etmek isteyen çocuklar, kola şişeleriyle su dökerek yaptıkları müdahaleler yetersiz kalınca arkalarına bakmadan kaçıyorlar. Bunun üzerine büyüyen yangın, rüzgarın etkisiyle kolaylıkla yayılıyor ve yüreğimizi yakan olayların yaşanmasına yol açıyor...

Bu arada, Marmaris'teki yangında bir vatandaşımızı kaybettiğimizi de belirtmeden geçmeyelim. Şahin Akdemir isimli bir vatandaşımız, tamamen gönüllü olarak yangın söndürme çalışmalarına yardım ettiği sırada yoğun dumanın etkisiyle zehirlendi ve ne yazık ki hayatını kaybetti. Ayrıca iki küçük çocuğun bilinçsizliği, sayısız ağacın yok olmasına ve tek suçları o dağlarda yaşamak olan masum hayvanların da ölmesine neden oldu...

Kaynak : https://www.haberturk.com/son-dakika-marmaris-te-flas-iddia-kitap-yakiyorduk-3147828
416
32
17
6
6
Emoji İle Tepki Ver
416
32
17
6
6