TEMA, Orman Yangınları İçin Bağış Kampanyası Başlattı

60
17
4
3
1
TEMA Vakfı, Türkiye'nin dört bir yanını etkisi altına alan orman yangınları için Yeniden Yeşerteceğiz adı altında bağış kampanyası başlattı. Yangından zarar gören ağaçların yerine yenisini dikmek için siz de TEMA'ya bağışta bulunabilirsiniz.

Türkiye, dört bir yanını saran alevlere teslim olmuş durumda. Manavgat, Muğla, Adana ve Marmaris başta olmak üzere 21 ilimizin farklı bölgelerinde çıkan yangın, ardında ağır bilançolar bırakmaya devam ediyor. Yangın yüzünden tahmin edebileceğiniz üzere on binlerce hektar küle dönmüş durumda ve bu durumdan en çok etkilenen canlılar, koruyup kollamamız gereken ağaçlar oldu.

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA), yangından telef olan ağaçların yerine yenilerinin ekilmesi için bir kampanya başlattı. "Hep Birlikte Yaşamı da Umudu da Yeniden Yeşerteceğiz!" adı altında bugün (30 Temmuz) başlatılan kampanya, 10 TL karşılığında 1 fidan dikmek isteyen gönüllülerin yardımlarını bekliyor.

TEMA Vakfı'na nasıl fidan bağışı yapılır?

TEMA

TEMA Vakfı'na bağış yapmak isteyenlerin önünde birçok seçenek bulunuyor. Bunlardan ilki, SMS yoluyla fidan bağışı yapmak. SMS yoluyla fidan bağışında bulunmak isteyenler, telefonlarının mesaj kısmına TEMA yazıp 3464'e gönderebilirler. Bu şekilde gönderilen her SMS ücretinin 10 TL olduğunu, bu ücretin de 1 fidan karşılığında alındığını belirtelim.

Eğer SMS yerine TEMA'nın Türkiye'de başlayan orman yangınları için başlattığı Yeniden Yeşerteceğiz isimli kampanyasına doğrudan bağışta bulunmak isterseniz, buraya tıklayabilirsiniz. Şu anda yoğunluk sebebiyle siteye erişim konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Ancak TEMA, bağışta bulunmak isteyen yardımseverlerin kısa aralıklarla siteye tekrar girmeye çalışmaları gerektiğini belirtiyor.

Fidan bağışı yapmanın bir diğer yolu ise TEMA Vakfı'nın banka hesaplarına bağış göndermek. Aşağıda bulunan ve TEMA'nın kendi duyurusunda yer verdiği hesap numarasına, dilediğiniz miktarda bağışta bulunabilirsiniz. 

TEMA Vakfı Birlikte Yeşerteceğiz kampanyasına bağışta bulunabileceğiniz banka hesap numarası: 

  • Türkiye İş Bankası - Levent Şubesi 
  • Hesap Adı: TEMA Vakfı
  • Şube Kodu: 1035
  • Hesap No: 1488866
  • IBAN: TR46 0006 4000 0011 0351 4888 66
Kaynak : https://www.tema.org.tr/bagis-ve-destek/maximum-tema-kart
60
17
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
60
17
4
3
1