Masada Çekildiğine İnanamayacağınız Her Biri Birer Sanat Eseri Olan Yüzüklerin Efendisi Fotoğrafları

73
14
5
5
3
Herkesin sevdiği bir işi, bir uğraşı vardır. Bunlardan en çok duyulanı ise fotoğrafçılık. Hele kendi mesleğiniz, aynı zamanda hobiniz ise ortaya çok güzel şeylerin çıkması kaçınılmaz. Nicholas Busch da tam olarak böyle biri. Minyatürler ile masa üzerinde muazzam fotoğraflar ortaya koyuyor. Gelin bunlara birlikte bakalım.

Sizi Nicholas Busch ile tanıştıralım. Kendisi ABD'nin Iowa Eyaleti'nin Davenport şehrinde yaşayan ve boş zamanlarında hobi olarak muazzam bir proje üzerinde çalışan bir fotoğrafçı. Aslında fotoğraf sanatçısı dememiz daha doğru olur. Zira Busch, efsane kitap ve film serisi Yüzüklerin Efendisi'nin sahnelerini; bir masa üzerinde, minyatür fotoğrafçılık tekniği kullanarak yeniden canlandırıyor.

Yüzüklerin Efendisi minyatür

Busch'un aklına bu fikir oyuncak çekimi yaparken gelmiş:

Nicholas Busch, ilk paragrafta da bahsettiğimiz üzere profesyonel bir fotoğrafçı. Birkaç yıl önce oyuncak fotoğrafçılığı ile ilgilenirken kafasında böyle bir fikir doğuyor. İnsancıkları minyatür sahnelere akıl almaz şekillerde yerleştirip yerleştiremeyeceğini düşünmeye başlıyor. Birkaç test yaptıktan sonra Busch, en sevdiği seri olan Yüzüklerin Efendisi'ne çeviriyor kafasını.

Bir sahne hakkında bir fikri olduğunda, ilk olarak köpükten bir diorama* çıkarıyor. Böylece işe koyulmadan, sahneyi daha güzel kafasında canlandırabiliyor. Sanatçı, her şeyi planladıktan sonra sahnelerinde temel olarak köpük, boya, sıva ve minyatür çimen benzeri malzemeler kullanıyor.

Yüzüklerin Efendisi minyatür

Yüzüklerin Efendisi minyatür

*Diorama: Gerçek veya kurgu bir olayın, ışıklar ve malzemeler yardımıyla, hikayenin gidişatına yardımcı olacak şekilde modellenmesi işi.

Fotoğrafların çekimi:

Her şeyin ayarlanması, tahmin edebileceğiniz üzere işin sadece bir kısmı. Fotoğrafların da en azından sahne kadar güzel olması elzem. Bu yüzden Busch da, Canon'un en üst seviye Full-Frame fotoğraf makinelerinden olan EOS 5D Mark IV ve Sigma'nın 35mm f/1.4 Art lensini kullanıyor.

"Kompozisyon için normalde lensimi zemine olabildiğince yaklaştırmaya çalışırım. Böylece normal hayattan daha büyük bir görüntü elde ediliyor."

Photoshop'ta düzenleme kısmı:

Diorama'nın 14 ila 18 arasında fotoğrafını çeken sanatçı, bunları bilgisayarına aktarıp Photoshop'ta işe koyuluyor. Görüntünün istediği amaca hizmet etmesi için farklı derinlik seviyelerini ayarladıktan sonra, ancak bir gerçek hayat kesitinden parçaymış gibi görünmeye başlıyor.

"En zor kısım gökyüzünü eklemek ve tüm bunların tonlarının Photoshop'ta doğru olduğundan emin olmak" diyor ve ekliyor Busch: "Bu bazen son derece can sıkıcı hale gelebiliyor."

Son Adım: İnsancıkların fotoğraflanması

Fotoğrafçı, "Tüm renk tonları birbirine uysun diye, önceki zamanlarda hangi kamerayı, hangi lensi ve hangi ışıklandırmayı kullandıysam hepsini değiştirmeden aynı tutuyorum. Minyatür modelleri çektikten sonra da Photoshop'ta hepsini birleştiriyorum." diyor.

Nicholas Busch'un bir fotoğrafı sıfırdan ortaya koyması, bir ay ile üç ay arasında sürebiliyor. Sanatçının daha fazla eserine ulaşmak için buradan Instagram adresine bakabilirsiniz.

Kaynak : https://petapixel.com/2019/08/30/this-photographer-shoots-lord-of-the-rings-scenes-on-a-tabletop/
73
14
5
5
3
Emoji İle Tepki Ver
73
14
5
5
3