McDonald’s Logosu Neden Sarı ve Kırmızı Renklerinden Oluşur?

21
6
5
1
1
McDonalds logosu, ketçaba batırılmış bir takım patateslere benzemektedir ve patatesi andıran kısımlar dev bir M harfi oluşturur. Peki firma neden bu logoyu ve bu renkleri seçmiştir? Reader’s Digest’a göre bu durumun çok özel psikolojik sebepleri var.

McDonlad’s logosunda sarı renk ve kırmızı renk kullanılmıştır. Dünyaca ünlü fast food zincirinin bu renkleri seçmesinin altında bir anlam var mı? Reader’s Digest’ın iddiasına göre kesinlikle var. 

Kırmızı renk, beynimizde aktivite ve hareket ile ilişkilendirilmiştir. Bazı araştırmalar, kırmızı renk gördüğümüzde daha aktif olduğumuzu, harekete geçmeye daha meyilli olduğumuzu belirtir. Yani beynimiz, kırmızı rengi gördüğünde çok daha hızlı ve kuvvetli tepki veriyor. Haliyle kırmızı bir logo, acıkmakta olan bünyemizi daha hızlı kendine çekiyor. 

mcdonalds-logosunun-evrimi

Sarı ise bizde dilsel anlamda hep hüzünle eşleştirilse de araştırmalara göre mutluluk ile ilişkili bir renk. Gündüz en net görülebilen renk olduğu söylenen bu renk, McDonald’s logosunu diğer daha az bilimsel hazırlanmış logolardan önce fark etmemizi sağlıyor. Yani McDonald’s logosunu gördüğünüzde, beyniniz daha “Ha tamam, burası McDonald’s” demeden önce olumlu izlenim edinmiş oluyor.

mcdonalds-logo

McDonald’s logosu dünyanın her yerinde de aynı değil, bölgesel olarak ufak tefek değişiklikler var. Örneğin 2009 yılında firma, Avrupa’da daha çevre dostu görünmek amacıyla logosunun arka planını yeşil hale getirdi.

Kaynak : http://mentalfloss.com/article/592293/why-mcdonalds-logo-uses-colors-yellow-and-red
21
6
5
1
1
Emoji İle Tepki Ver
21
6
5
1
1