MEB, Yeni Eğitim Öğretim Sezonundaki Yüz Yüze Eğitim İddialarına Dair Açıklama Yaptı

155
22
10
5
4
Milli Eğitim Bakanlığı, Habertürk’te ortaya atılan yüz yüze eğitim iddialarıyla ilgili bir yalanlama metni paylaştı. Habertürk’ün haberinin gerçeği yansıtmadığını söyleyen MEB, bu konudaki kararın henüz netleşmediğini bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Habertürk ekranlarında yayınlanan ve yeni eğitim - öğretim sezonu tarihlerinin belli olduğu ve aşamalı ve seyreltilmiş yüz yüze eğitim iddialarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Habertürk’ün sunduğu iddiaları “21 Eylül’de hangi sınıf düzeylerinin ‘aşamalı ve seyreltilmiş’ olarak yüz yüze eğitime başlayacağı henüz netleşmemiştir” ifadesiyle yalanlayan MEB, “Bu konuda Bakanlığımız kaynakları tarafından herhangi bir resmi açıklama yapılmamıştır” dedi. 

Kamuoyunda oluşan yanlış bilgiye karşı MEB tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

Değerli arkadaşlar, Habertürk televizyonu tarafından servis edilen ‘MEB’den yüz yüze eğitim duyurusu’ şeklindeki son dakika haberi, gerçeği yansıtmamaktadır. 

21 Eylül’de hangi sınıf düzeylerinin ‘aşamalı ve seyreltilmiş’ olarak yüz yüze eğitime başlayacağı henüz netleşmemiştir. 

Bu konuda Bakanlığımız kaynakları tarafından herhangi bir resmi açıklama yapılmamıştır. Bakanlığımız çalışma alanındaki konulara ilişkin resmi iletişim kaynaklarımız tarafından paylaşılmayan / teyit edilmeyen açıklamalara itibar edilmemesini önemle rica ediyoruz

Okullar nasıl açılacak?

31 Ağustos’ta uzaktan eğitim yoluyla açılacak yeni eğitim öğretim yılı bakanlığın açıklamasına göre 21 Eylül’de seyreltilmiş olarak yüz yüze eğitime başlayacak. Bu noktada ise önemli bir bilinmezlik başlıyor. Eğitimin nasıl seyreltileceği ve bu durumun hangi sınıftan öğrencileri kapsayacağı şu an için bilinmiyor. Öğrenciler de bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı’ndan daha net bir açıklama bekliyor. Peki sizce yeni eğitim öğretim yılında yüz yüze eğitim nasıl gerçekleşecek / gerçekleşecek mi? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.birgun.net/haber/meb-den-yeni-egitim-ogretim-sezonu-tarihlerine-iliskin-aciklama-313642
155
22
10
5
4
Emoji İle Tepki Ver
155
22
10
5
4