98 Yapımı Klasik PS1 Oyununun PS4 İçin Hazırlanan Muhteşem Remake’i

39
4
1
0
0
1998 yılının efsane PlayStation oyunlarından MediEvil’ın PlayStation 4 için yapılan remake’iyle ilgili yeni detaylar paylaşıldı. Paylaşılan bu detayların yanı sıra oyunu bilmeyenler için oyunun neden önemli olduğu konusunda açıklayıcı niteliğe sahip özelliklere de yazımızda yer verdik.

1998 yılında PlayStation özel oyunu olarak yapılmış efsane MediEvil’ın, PlayStation 4 için yeniden yapılmış sürümü Gamescom’da oynatıldı. Etkinlik süresince oynatılan demodan, yeni sürümün başarılı olduğunu ve aradaki iyileştirmelerin inanılmaz derecede iyi olduğu görülüyor. Gelin yeni sürümle ilgili detaylara yakından bakalım.

Oyunda bir Dark Souls havası mevcut:

MediEvil karşılaştırma

MediEvil’ın Dark Souls-vari bir havaya sahip olmasını ilginç kılan en önemli detaylarından biri, orijinal oyunun Dark Souls’tan yaklaşık 10 sene önce çıkmış olması. Bu benzerlik, özellikle eğitim bölümleri sona erdiğinde göze çarpmaya başlıyor. Oyunda bulunan labirent benzeri bölümler ve kullanılabilen kısa yollar, bu benzerliği üst noktalara taşıyor.

Oyunun kolay olmaması da bu benzerliği destekleyen öğelerden. Oyundaki düşmanlar, tek oldukları zaman bile yüksek seviyelerde hasarlar verebiliyor. Oyunda bulunan Moblar ise tek vuruşta ölmenize sebep olabiliyor. Benzerlikler bunlarla da sınırlı kalmıyor. Oyunda devam ettikçe cephanenize yen silahlar ekleyebiliyorsunuz.

Oyunda yönettiğiniz karakter, yeniden diriltilmiş bir şövalye:

MediEvil karşılaştırma

Yeni oyunun hikâyesi, 1998’de çıkan oyunla tıpatıp aynı. Henüz yeni diriltilmiş Sir Dan Fortesque’yu canlandırıyorsunuz ve kendisi 100 sene boyunca ölü kalmış eski bir şövalye. Her ne kadar 100 sene boyunca ölü kalmış biri olsa da bu durum sizi yanıltmasın, kendisi oldukça güçlü.

Sir Dan Fortesque, mirasını düzeltmeye çalışıyor:

MediEvil karşılaştırma

Tarih, Dan Fortesque’yu 100 yıl önce kötü büyücü Lord Zarok’u öldürmesiyle hatırlıyor ancak kendisi bir savaş sırasında ön sıralarda koşarken ok isabet etmesi sonucu öldüğü için Valhalla kavramının MediEvil’daki hâli olan “Hall of Heroes”a giriş hakkını kaybediyor. Bu olaylar sonrasında yeniden diriltilmiş olması da mirasını düzelterek Hall of Heroes’a giriş hakkı kazanmak için yeni bir şans niteliğinde.

Oyunu eskiden oynamış insanların bilmesi gereken şeyler:

MediEvil karşılaştırma

Yeni oyun, eski oyunda bulunan ağır silahlarla yapılan yakın dövüş sistemini, gizli bölmelerden oluşan bölüm tasarımlarını ve mizah türünü değiştirmiyor. Yapımcıların oyunu modern dünyaya uyarlamak için yaptığı değişikler daha çok kozmetik yönde olmuş.

Yeni yapımda oyunda bulunan korku temasını biraz elden geçirilse de oyunda bulunan Tim Burton tarzı dokunuşlar varlığını sürdürüyor. Oyunda doğal olarak bölüm tasarımlarına pek dokunmuyor ancak oyunu daha da güzel yapacak ayrıntılar ekleme konusunda da çekingen davranılmamış.

Oyunun seslendirmen kadrosu yeniden iş başında:

MediEvil karşılaştırma

Çenesi olmadığı hâlde gevezelik yapmayı seven bir karakteri seslendirmek oldukça zor bir şey ancak oyunun senaryosunu da yazmış olan Jason Wilson, bu işi ilk oyunda muhteşem bir şekilde başarmıştı. Yeni oyunla ilgili heyecan verici detaylardan biri de Wilson’ın yeni oyun için tüm diyaloglarını yeniden seslendirmiş olması.

Bunların yanında oyuna yeni eklenen seslendirmenler de mevcut. Oyunun hikâyesi, Soul Calibur VI, God of War ve XCOM 2 gibi dev yapımlarda yer almış Lani Minella tarafından seslendiriliyor.

Oyunun müziği de yeniden kaydedildi:

MediEvil karşılaştırma

Oyunun orijinal müziği, doğal olarak çok kurcalanmamış; bunun yerine zenginleştirilmiş. Müziğe orkestral esintiler eklenmiş. Bu arada yeni müziğin yapımı ise orijinal müziğin besteci ikilisi Bob ve Barn tarafından destekleniyor.

İlk oyunu oynayan oynamayan herkesin bir şans verebileceği MediEvil, PlayStation 4’e anıları canlandıracak bir şekilde geri dönüyor. Bizler de oyunla ilgili verilen detayları paylaştığımız yazımızın sonuna geldik. Oyunla ilgili düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://blog.us.playstation.com/2019/08/20/medievil-new-hands-on-impressions-ps1-to-ps4-comparison-gallery/
39
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
39
4
1
0
0