Mehmet Aydın’ın Verdiği İlk İfade Ortaya Çıktı: Neden Teslim Olduğunu Açıkladı

229
24
20
18
15
Dün Türkiye'ye getirilen Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın'ın verdiği ilk ifade ortaya çıktı. Aydın, ifadesinde neden teslim olduğunu anlattı.

Çiftlik Bank isimli kuruluşuyla binlerce kişiyi dolandırarak firar eden ve uzunca bir süredir aranan Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın hakkında geçtiğimiz gün ani bir gelişme yaşanmıştı. Bundan üç gün önce Sözcü Gazetesi’ne videolu açıklama gönderen ve Türk yargısına teslim olacağını söyleyen Aydın, dün akşam 22:00 sularında Türkiye’ye iniş yaptı.

Brezilya’da Interpol polisi tarafından alınan ve Türkiye’ye getirilen Mehmet Aydın, Türkiye’ye ayak bastığı gibi gözaltına alındı. Aydın’ın 4 günlük gözaltı sürecinde olacağı ve ardından İstanbul Anadolu Adliyesi’ne sevkedileceği açıklandı. Bugünse Aydın’ın ilk ifadeleri ortaya çıktı.

Neden teslim olduğunu açıkladı:

mehmet aydın

TRT’de yer alan habere göre ön görüşmedeki ilk ifadesinde Aydın, borçlarını ödeyeceğini açıkladı ve borcu kadar alacakları da olduğunu, borcunun büyük bir bölümünü ödediğini söyledi. Aydın, “Neden teslim oldun?” sorusuna da çok zorlandığını, ailesiyle sorun yaşadığını, ayrılık noktasına geldiğini, yurtdışında çevresinde de zorluklar çıkarıldığını söyledi.

30 yaşındaki Mehmet Aydın, ‘elektronik ortamda ödeme sistemleri aracılığıyla hırsızlık yapma’, ‘kooperatif kurarak insanları aldatma’, ‘suçunu finans etmek için organizasyon kurma’, ‘taahhüt vererek toplanan varlıkları aklama’ ve ‘verginin yasal ihlali’ suçlamalarıyla aranıyordu. Aydın hakkında 75 bin yıla kadar hapis isteniyor.

Avukatından açıklama: Henüz ifade vermedi

Mehmet Aydın'ın avukatı Fatih Kuş, yaptığı açıklamada müvekkili Mehmet Aydın'ın henüz ifade vermediğini söyledi ve 'aile baskısı nedeniyle teslim oldu' iddialarını yalanladı. Avukat, Aydın'ın ifadesinde hepsine açıklık getireceğini, ardından da basın açıklaması yapacaklarını belirtti.

Kaynak : https://www.indyturk.com/node/383031/haber/tosuncuk-lakapl%C4%B1-mehmet-ayd%C4%B1n%C4%B1n-ilk-ifadesi-ortaya-%C3%A7%C4%B1kt%C4%B1
229
24
20
18
15
Emoji İle Tepki Ver
229
24
20
18
15