Meksika Körfezi'nde Petrol Boru Hattı Patladı: Okyanusun Ortasında Yangın Çıktı [Video]

93
23
4
4
1
Meksika'da devlet petrol şirketi Pemex'e ait olan bir petrol boru hattı patladı. Okyanusun derinliklerinden geçen sualtı boru hattının patlaması sonrası ortaya çıkan gaz sızıntısı, körfezin ortasında büyük bir yangın çıkmasına sebep oldu.

Meksika'da devletin petrol şirketi olan Pemex'e ait bir sualtı boru hattında yaşanan patlama sonrası okyanus yüzeyinde büyük bir yangın çıktı. Meksika'nın Yucatan yarımadasının batısında bir bölgede okyanus yüzeyinde çıkan yangının yaklaşık 5 saat boyunca devam eden söndürme çalışmaları ile güçlükle söndürüldüğü ifade edildi.

Yangına sebep olan boru hattının, Pemex'in en önemli ham petrol üretim istasyonlarından biri olan Ku Maloob Zaap'a bağlı boru hatlarından biri olduğu bildirildi. Yangının istasyona sıçramaması için özenle devam eden söndürme çalışmaları sonrası, yetkililer yangının kontrol altına alınarak söndürüldüğünü bildirdi.

Yangının nedeni araştırılacak:

Meksika körfezi yangın

Henüz Pemex tarafından yapılan açıklamalarda yangına sebep olan patlamanın kaynağına dair bir bilgi paylaşılmadı. Ayrıca Meksika petrol güvenliği düzenleyicisi ASEA'nın başkanı Angel Carrizales konuya ilişkin açıklamasında boru hattının vanasının kapatıldığını ve herhangi bir petrol sızıntısı yaşanmadığını ifade etti ancak okyanus yüzeyinde yanan şeyin ne olduğuna yönelik net bir açıklama yapılmadı. Bu konuda verilen ilk bigli 'gaz sızıntısı' olsa da kesin neden ile ilgili henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Pemex ayrıca patlama ve yangın esnasında herhangi bir yaralanma ya da ölüm yaşanmadığını bildirdi. Yangının söndürülmesi sonrası boru hattında patlayan bölgenin onarılması için dalgıç ekiplerinin görevlendirileceği de gelen bilgiler arasında yer aldı.

Yangın sonrası okyanusun yüzeyinde oluşan dev ateş topu görüntüsü ise sosyal medyada büyük ilgi topladı. Okyanusun ortasında yüzen lavlara benzeyen görüntü, aynı zamanda yangının boyutunu da ortaya koyuyor. Yetkililer, bu güçlükle söndürülen yangının kaynağının ne olduğunu araştırıyor.

Yangının korkutucu görüntüsü:

Kaynak : https://www.theguardian.com/world/2021/jul/03/eye-of-fire-gas-leak-sparks-huge-blaze-on-ocean-surface-off-mexico
93
23
4
4
1
Emoji İle Tepki Ver
93
23
4
4
1