Mercedes-Benz, Gelecekte Üreteceği Elektrikli Scooterını Duyurdu

16
9
4
3
2
Mercedes-Benz, 2019 Frankfurt Motor Show’da, gelecek dönemde üreteceği elektrikli scooterı duyurdu. Mercedes’in, scooter üreticisi Micro ile ortak olarak tasarladığı elektrikli scooterı gösteren sadece iki fotoğraf yayınlandı.

Mercedes-Benz otomobil üreticileri arasında önemli bir yerde bulunuyor. Mercedes, odağını otomobil üretimine yoğunlaştırırken, bu zamana kadar elektrikli scooter üretimine adım atmamıştı. Şirketin, elektrikli scooterlara dönük yaklaşımı, 2019 Frankfurt Motor Show’da tanıtımını yaptığı elektrikli scooterla beraber değişiyor. 

Mercedes-Benz’in ana şirketi olan Daimler yeni elektrikli scooter hakkında bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada, “e-scooterlara Haziran ayından beri Alman yollarında izin verildi ve artık onlarsız bir trafik düşünmek çok zor. Bu çevik, elektrikle çalışan scooterlar, kısa mesafeleri hızlı ve çevreye zarar vermeden katedebiliyor. Mercedes-Benz EQ marka ailesinin yeni üyesi e-scooter, scooter uzmanı Micro firması ile iş birliği halinde geliştirildi. Micro ile ortak markalı olan e-scooterda Mercedes’in yıldızı, gidon sapında ise Electric Intelligence’in logosu olacak” ifadelerine yer verildi.

mercedes benz elektrikli scooter

Daimler’in, elektrikli scooterla ilgili yaptığı açıklama bu kadar. Elektrikli scooterın hız bilgisi ya da diğer özellikleri ile ilgili herhangi bir detay verilmedi. Daimler’in e-scooter’ı en azından ilk etapta Almanya’da piyasaya çıkaracağı açıklamada görülüyor. Ancak şirketin e-scooterı ile diğer pazarlarda yer alıp almayacağı daha belli değil. 

Mercedes-Benz’in ana şirketi olan Daimler, elektrikli scooterın tam bir fotoğrafını dahi yayınlamadı. Yayınlanan iki fotoğrafta elektrikli scooterın sadece alt kısmı görülebiliyor. 

Elektrikli scooterlar son yıllarda yaygın bir şekilde kullanılmaya başlandı. Bir dizi şehirde elektrikli scooterlar diğer araçlara alternatif olmaya başladı. Elektrikli scooterların bu yükselişi otomobil üreticilerininde dikkatini çekti. BMW ve Volkswagen, elektrikli scooter pazarına girmeye karar verdi. Ford ise scooter şirketi Spin’i satın aldı. 

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/9/17/20870470/mercedes-benz-e-scooter-micro-2019-frankfurt-motor-show
16
9
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
16
9
4
3
2