Microsoft'a Özenen Apple, macOS'a Daha Çok iOS Özelliği Getiriyor

9
5
3
2
0
Ortaya çıkan bir rapora göre Apple, iOS'ta bulunan özellikleri bilgisayar işletim sistemi olan macOS'lara getirmeye çalışıyor.

Apple, Microsoft'un yıllarca üzerine çalıştığı ve sonucunda başarısız olduğu bir proje üzerine çalışıyor. Yayımlanan bir raporda, Apple geliştiricilerinin iOS sisteminde kullanılan pek çok özelliğin, macOS tarafından da entegreli olarak kullanılması üzerine çalıştığı belirtildi. 

Haziran ayında yapılacak olan Apple Geliştirici Konferansı'nda duyurulması beklenen bu duruma göre kullanıcılar, hem iOS hem de macOS üzerinde ekran süresi uygulamasınu kullanabilecekler. Ayrıca Siri uygulaması da ekran süresine benzer bir şekilde entegreli kullanılabilecek. 

Apple, bu sayede Microsoft'un yapamadığını yapmayı amaçlıyor. Bilindiği üzere Microsoft, Windows 10 ve Windows 10 Mobile için böyle bir girişimde bulunmuş ancak başarısızlıklar peşlerini bırakmayınca mobil işletim sistemini tamamen rafa kaldırmak zorunda kalmışlardı. Apple'ın bu konuda ne yapabileceği, ne kadar başarılı olabileceği henüz bilinmiyor fakat Windows 10 işletim sistemiyle kıyaslandığında iOS ve macOS'un bu konuda çok daha başarılı olabileceği düşünülüyor.

Kaynak : https://news.softpedia.com/news/just-apple-copying-microsoft-more-mobile-features-coming-to-pcs-525739.shtml
9
5
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
9
5
3
2
0