Apple'ın, Qualcomm Teknolojisini Kamuoyuna Yererken Özel Görüşmelerde Övdüğü Ortaya Çıktı

17
7
1
0
0
Gizli mahkeme evraklarını gösteren bir Washington Post hikayesine göre Apple'ın Qualcomm ile aralarındaki iki yıllık yasal savaş esnasında şirketin teknolojisini işe yaramaz olarak nitelendirmesine rağmen yonga üreticisinin ürünlerini özel görüşmelerde övdüğü ortaya çıktı.

Habere göre iPhone yöneticileri, bir bildiride Qualcomm'un mühendisliğini "en iyisi" olarak nitelendirirken başka bir bildirideyse yonga üreticisinin "benzersiz bir patent payı" olduğunu belirtmişti.

Gizli belgeler, salı günkü sürpriz anlaşmanın ardından Qualcomm tarafından sağlanmış. Anlaşma, ABD'ye ek olarak Çin, Almanya ve diğer ülkelerdeki yasal anlaşmazlıkları sona erdirmişti.

Apple ve üretim ortakları, Qualcomm'a yaptıkları lisans ödemesinin bir cihazın tümü için geçerli olduğunu ve dolayısıyla ücretlerin oldukça yüksek olduğunu; ödemeyi sadece modem yongaları için yapmaları gerektiğini savunmuştu. Qualcomm ise teknolojisinin GPS ve multimedya gibi diğer birçok unsuru kapsadığını ve bunların telafisinin yapılması gerektiğini ileri sürmüştü.

Washington Post'un haberine göre Apple, iPhone'lar için modemlerini yıllarca satın aldığı Qualcomm hakkında 2009'daki bir muhtırada şirketi kablosuz standartlarla ilgili bütün patentler için en güçlü portföy sahibi olarak kabul ettiğini belirtmiş.

Konu ile ilgili ne Apple ne de Qualcomm'dan henüz açıklama gelmedi.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/apple-dismissed-qualcomms-tech-in-public-while-praising-it-in-private/
17
7
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
17
7
1
0
0