Microsoft, Dünyanın En Değerli Şirketi Olduğunu Bir Kez Daha İspatladı

36
8
3
1
0
Microsoft, son gelir raporunu yayımladı. Yayımlanan rapora göre Microsoft'un mali değeri 1.05 trilyon dolar.

Dev şirketler, dünyanın en değerli şirketi olabilmek için kıyasıya bir rekabet halindeler. Haziran ayının geride kalmasıyla birlikte şirketler, mali raporlarını yayımlamaya devam ediyorlar. Şimdi de Microsoft, dünyanın en değerli şirketi olma ünvanıyla, son verilerini yayımladı. 

Yayımlanan verilere göre Microsoft, sadece Xbox ve oyun hizmetlerinin satışlarında azalma yaşarken, diğer bütün hizmetlerinde satışlarını ve doğal olarak gelirlerini artırmayı başardı.

microsoft

Microsoft tarafından yapılan açıklamalara göre oyun ve Xbox konsolların satışında yüzde 10'luk bir düşüş var. Ancak bu düşüş, Microsoft için herhangi bir sorun teşkil etmiyor. Microsoft'a göre oyunseverler, şirketin gelecek yıl piyasaya süreceği ve mevcut sürümden dört kat hızlı olacağı ifade edilen yeni Xbox'ı bekliyorlar.

Verilere göre Microsoft, en büyük gelir artışını bulut hizmeti Azure'da yaşadı. Yayımlanan rapora göre Azure'un son üç aydaki gelirleri, yıllık bazda yüzde 68 oranında arttı. Ancak bu artış, şirketi pek memnun etmiş gibi görünmüyor çünkü Azure'daki gelirler, giderek azalan bir eğriyle yükseliyor.

Microsoft'un Windows, Office, bilgisayar satışları gibi tüm verileri birleştirildiği zaman son üç aylık gelirinin 33.7 milyar dolar olduğu görülebiliyor. 

Açıklanan veriler, Microsoft'un hisse senetlerinde de artışa neden oldu. Microsoft'un hisse senetleri bu açıklamanın ardından birkaç saat içerisinde yüzde 1.3 artış gösterdi. Şirketin toplam değeri ise 1.05 trilyon dolar oldu. 

Kaynak : https://www.telegraph.co.uk/technology/2019/07/19/microsoft-extends-lead-worlds-valuable-company-record-profits/
36
8
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
36
8
3
1
0