Microsoft, İkinci Olmanın Birinci Olmaktan Daha İyi Olduğunu Kanıtladı

42
10
3
2
2
Teknoloji sektörünün devi Microsoft, birçok konuda birinci olsa da bulut bilişimi teknolojisinde Amazon Web Service'in arkasında kalarak ikinci durumda bulunuyor. Bu durum birçok kişi için 'kötü' olarak nitelendirilebilecek olsa da Microsoft, bunu bir artıya çevirmenin yolunu bulmuş durumda.

İyi bir sene geçiren Microsoft, hisse senetlerine göre dünyanın en değerli şirketi durumunda ve en kârlı çeyreğini de geçirdi. Özellikle geçtiğimiz aylarda birçok büyük firmanın yaşadığı antitröst davalarından da yara almadan kurtulan firma, ciddi bir yükselişe geçmiş durumda.

Microsoft, açıkladığı gelir raporlarında kendi bulut bilişim sistemi Azure hizmetinden de bahsetti. Bulunduğu alanda sınıfının ikincisi olan Azure, alanın lideri Amazon Web Service'in (AWS) arkasında bulunsa da Azure'un ciddi bir gelir elde ettiğini söyleyebiliriz.

microsoft

Bu durumu incelediğimiz zaman Microsoft'un ikinci konumda olduğunu çok rahat bir şekilde görebiliyoruz. Microsoft, bulut bilişim sistemlerinde ikinci konumda olsa dahi en büyük gelirini Azure'dan sağlıyor. Buna Windows ve Office de dahil.

Öncelikle bulut bilişim ciddi anlamda gelişen bir sektör haline geldi. Gartner Inc.'in raporlarına göre bulut bilişimin önümüzdeki sene %17,5 büyümesi bekleniyor. Bu da 214,3 milyar dolara denk geliyor. Mevcut lider Amazon, piyasada %32'lik bir paya sahipken Microsoft'un Azure hizmeti de %16'lık bir payı elinde tutuyor. Peki, bu durum Microsoft'un işine nasıl yarıyor?

azure

Microsoft, piyasadaki en güçlü kişinin en güçlü rakibi olarak daha büyük hedeflerine ulaşıyor. Bu sayede Microsoft'un hem ismi hem de ilişkileri gelişmeye devam ediyor. Ayrıca bu durumun geçtiğimiz hafta AT&T'ye sunulan 2 milyar dolarlık anlaşmayla meyvelerini verdiğini de söyleyebiliriz.

Tabii ki Microsoft'un performansını etkileyen birçok faktörün olduğu ve tüm bu faktörleri sadeleştirerek tek bir unsura dayandırmanın pek de doğru olmadığı bir gerçek ancak bulut bilişimin şirket büyümesine yadsınamaz derecede yardımcı olduğu da yadsınamaz bir gerçek olarak bulunuyor.

Microsoft'un ikinci olması, gerek çalışanlar, gerek şirketin aldığı kararlar bakımından ciddi bir motivasyon unsuru. Performansını artıran Microsoft, bulut bilişiminde ikinci noktada olsa da dünyanın en değerli şirketi olarak birinci sırada bulunuyor. Bu da küçük bir noktada ikinci olmanın sizi daha büyük çerçevede birinci olmaya itebileceğini gösteriyor.

Kaynak : https://www.inc.com/jason-aten/microsoft-just-showed-why-being-number-2-is-sometimes-best-way-to-be-number-1.html
42
10
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
42
10
3
2
2