Microsoft: Jailbreakli iPhone'lar, Şirketler İçin Açık Bir Tehdit

22
6
5
2
0
Microsoft Defender for Endpoint'in son sürümüyle gelen jailbreakli iPhone'ları tespit edebilme özelliği, Microsoft'un yeni nefretini ortaya çıkardı. Uygulama, jailbreak yapılmış iPhone'ların şirketler için açık bir tehdit olduğunu savunuyor.

Dün sizlerle paylaştığımız bir içeriğimizde, Microsoft'un daha çok kurumsal işletmeler tarafından kullanılan bulut tabanlı güvenlik hizmeti Microsoft Defender for Endpoint'in iOS ve Android sürümlerinin güncellendiğinden bahsetmiştik. Uygulamanın yeni özelliklerinden bir tanesi, iPhone'ların jailbreakli olup olmadığının saniyeler içerisinde tespit edilebilecek olmasıydı.

Jailbreak, kapalı kaynak kodlu olan iOS ekosisteminin özelleştirilmesine imkan tanıyan bir işlem olarak biliniyor. Pek çok kullanıcı, bu işlemi yapmaya gerek duymuyor olsa da sahip olduğu iPhone'un tüm özelliklerini dilediği gibi kullanmak isteyen tüketiciler, zaman zaman bu yönteme başvurabiliyorlar. İşte Microsoft, bu telefonlara adeta düşman kesilmiş durumda. Microsoft Defender for Endpoint, jailbreakli iPhone'ları kurumsal işletmeler için açık bir tehdit olarak nitelendiriyor.

Şirketler, jailbreakli iPhone'ları engelleyebilecek

Microsoft Defender for Endpoint

Microsoft Defender for Endpoint'in son sürümü, iOS ekosistemindeki en büyük güvenlik açıklarından bir tanesinin jailbreak olduğunu belirtiyor. Şirket de bu konuyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalarda, jailbreak işleminin cihazların kök dosyalarına erişilmesini kolaylaştırdığını, bunun da kötü amaçlı yazılım yükleme ya da bilgisayar korsanlarının cihazlara sızması gibi işlemleri kolaylaştırdığını savunuyor. 

Microsoft Defender for Endpoint'in kontrol paneli, bir şirket ağına bağlanan cihazların kontrol edilebilmesini sağlıyor. Uygulamanın son sürümü, jailbreak tespit ettiği iPhone'ları yönetim panelinde gösterecek. Eğer şirket yöneticileri isterse, bu cihazın sistemin dışına itilmesini, şirket ağından çıkarılmasını sağlayabilecek

Kaynak : https://www.makeuseof.com/microsoft-blocks-jailbroken-iphone-company-networks/
22
6
5
2
0
Emoji İle Tepki Ver
22
6
5
2
0