Windows 11, Windows 7 ve Windows 8.1 Sahiplerine de Ücretsiz Olacak

101
8
7
5
4
Microsoft tarafından sızdırıldığı düşünülen Windows 11 ISO dosyası, bu işletim sisteminin ücretsiz yükseltme imkanı vereceğini gözler önüne seriyor. Buna göre Windows 7, Windows 8.1 ve Windows 10 kullanıcıları, Windows 11'e hiçbir bedel ödemeden sahip olabilecekler. Windows 8 kullanıcıları ise önce Windows 8.1 yükseltmesi yapacak.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, bundan birkaç hafta önce yaptığı bir açıklamada Windows 10'un yerine gelecek yeni işletim sistemini 24 Haziran'da tanıtacağını açıklamıştı. Dünya genelinde ses getiren bu açıklama, dün akşam yaşanan bir gelişme ile gizemini genel anlamda yitirdi. Zira Microsoft olabileceği düşünülen bir kaynak, Windows 11 olarak isimlendirilmesi beklenen işletim sisteminin geliştirici sürümüne ait ISO dosyasını sızdırdı. Bu da milyonlarca kullanıcının, Microsoft'un henüz tanıtmadığı işletim sistemini denemesine imkan verdi.

Sızdırılan ISO dosyası, yalnızca Windows 11'in nasıl göründüğünü ve hangi özelliklere sahip olduğunun açığa çıkmasını sağlamadı. Bu işletim sistemini derinlemesine inceleyen geliştiriciler, çok önemli bilgilere ulaşmış durumdalar. Edinilen en yeni bilgilere göre Windows 11; Windows 7 ve Windows 8.1 işletim sistemleri için ücretsiz olacak. Yani Microsoft, Windows 10'da sağladığı ücretsiz yükseltme imkanını Windows 11'de de devam ettirmiş olacak.

Windows 11 ücretsiz mi olacak?

windows 11

Windows 11, Windows 10, 7 ve 8.1 kullanıcıları için ücretsiz yükseltme imkanı sunacak. Ancak bu yükseltmenin ardından kullanıcılar Windows 11'i ISO yoluyla kurduklarında lisans sahibi olmaları gerekecek. Microsoft, Windows 11 lisansını tıpkı Windows 10'da olduğu gibi ücretli olarak satacak. Ayrıca Windows 11'in resmi ISO dosyası Microsoft'un sitesinden indirilebilecek, ancak bu ISO dosyası ile yapılacak kurulumlarda da etkinleştirme talep edilecek.

Windows 10 sahipleri de yükseltme için para ödemeyecekler

Windows 11

Ürün anahtarlarıyla ilgili bilgileri okuyan ve bunları doğrulayabilen "PKeyConfig" isimli bir yazılım sayesinde edinilen bilgiler, Microsoft'un ücretsiz yükseltme programını destekliyor. Bu arada, ücretsiz yükseltmenin Windows 7 ve Windows 8.1 ile sınırlı olmadığını, Windows 10 kullanıcılarının da bu durumdan faydalanabileceklerini belirtmekte fayda var. 

Windows 8'in Windows 11 ücretsiz yükseltmesi için ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Bilindiği üzere Microsoft, bu işletim sisteminden hemen sonra yayınladığı Windows 8.1'i nihai sürüm haline getirerek Windows 8'i adeta öldürmüştü. Eğer bilgisayarınızda Windows 8 kullanıyorsanız, işletim sistemini doğrudan Windows 11'e yükseltemeyeceksiniz. Bu durumda yapmanız gereken önce Windows 8.1'i, ardından da Windows 11'i yüklemek olacak.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/you-may-be-able-to-upgrade-from-windows-7-to-windows-11-for-free/
101
8
7
5
4
Emoji İle Tepki Ver
101
8
7
5
4