Microsoft'tan Windows 7 Kullanıcılarına "Yeni Bilgisayar Alın" Önerisi

65
37
13
5
2
Microsoft'un desteğine son vermeye hazırlandığı işletim sistemi Windows 7 kullanıcılarına, bildirimler göndererek yeni bilgisayar almalarını tavsiye ediyor.

14 Ocak 2020 tarihinde son güvenlik güncelleştirmesi ile Microsoft, Windows 7'yi bitiriyor. Planlandığı üzere 10 yıl boyunca desteğini Windows 7 üzerine sürdüren Microsoft, belirtilen sürenin sona gelinmesiyle birlikte Windows 7'ye destek vermeyi bırakacak. Kullanıcılar Windows 7 kullanmaya devam edecek olsalar bile güvenlik açısından zayıf olacaklar. 

Sona yaklaşan Windows 7 kullanıcıları, son zamanlarda bilgisayarlarını açmalarıyla birlikte yeni bir bildirim mesajını görmeye başladılar. Microsoft tarafından yapılan bildirimlerde Windows 7 için sona gelindiği belirtiliyordu. Kullanıcıların ne yapmaları gerektiği konusunda ise Microsoft'un tavsiyesi, halen kurdukları bilgisayarlara Windows 10 yüklemek değil, yeni nesil bilgisayarlara geçilmesi gerektiği.

Microsoft tarafından şu an için Windows 7 Home Premium ve Windows 7 Ultimate için gönderilen bildirim ekranları bir daha hatırlatma seçeneği ile gizlenebiliyor. Ekranda bulunan destek sayfasına gidildiğinde ise Windows 7 işletim sisteminin gelecek olan son güncelleştirmenin ardından, kötü amaçlı yazılımlara ve virüslere karşı olan güvenliğin düşeceği ifade ediliyor.

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/laptops/news/windows-7-end-of-support-notifications-microsoft-upgrade-options-2026783
65
37
13
5
2
Emoji İle Tepki Ver
65
37
13
5
2