Microsoft, Windows 11'in Güvenlik Standardını Hangi Seviyeye Çektiğini Açıkladı

40
10
3
2
2
Microsoft, Windows 11'in güvenlik seviyesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre Windows 11'in kötü amaçlı yazılımlara karşı dayanıklılığı, Windows 10'a göre iki kat fazla.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, Windows 11'in kullanıcılara sunacağı güvenlik düzeyi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şirket tarafından yapılan açıklamalarda, Windows 11'in özellikle de sıfır gün açıklarından kaynaklanan saldırıları önlemede çok iyi olacağı ifade edildi. Ayrıca bu işletim sisteminin bulut tabanlı sistemleri benimsemesi, kullanıcıların kendilerini güvende hissetmesini sağlayacakmış.

Windows 11'in TPM 2.0 desteği, zaten bilgisayarların çok daha güvenli olmasını sağlıyor. Ayrıca bu işletim sistemi, Microsoft Azure Attestation desteği ile bulut üzerinden de aktif güvenlik desteği sunuyor. Bunun en doğal sonucu ise yeni güvenlik teknolojileri olarak bilinen VBS ve HVCI ile güvenli önyükleme özelliğinin daha fazla tüketiciye ulaşacak olması. 

"Müşterilerimizi sıfır gün açıklarından koruyacağız."

Windows 11

Microsoft tarafından yapılan açıklamalarda, Windows 11'deki güvenlik sistemlerinin özellikle de sıfır gün açıklarına karşı aktif koruma sağlayacağı ifade ediliyor. Bu noktada hem Intel hem de AMD tabanlı bilgisayarlar için sağlanacak güvenlik tedbirlerinin kullanıcıyı rahatlatacağını söyleyen Microsoft, sıfır gün açıklarıyla ilgili olarak olayın kalbine inildiğini belirtiyor.

Microsoft'a göre yapılan güvenlik iyileştirmelerinin en önemli noktası, performanstan ödün vermeyecek olmasıymış. Yani kullanıcılar, bir yandan özellikle de sıfır gün açıklarına karşı korunurken, bilgisayarlarında ağır bir antivirüs programı varmış gibi hissetmeyecekler. Uyguladıkları tekniklerin işe yarayacağından emin olduğunu söyleyen Microsoft, Windows 11'in kötü amaçlı yazılım bulaşma ihtimalinin Windows 10'a kıyasla iki kat zor olacağını belirtiyor. 

Kaynak : https://news.softpedia.com/news/microsoft-explains-how-windows-11-substantially-improves-security-533355.shtml
40
10
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
40
10
3
2
2