Milli Eğitim Bakanı'ndan LGS İddiaları ile İlgili Açıklama: İptal Edilmeyecek

132
80
19
4
4
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 6 Haziran'da gerçekleştirilen LGS ile ilgili bir açıklama yaptı. Bakan Selçuk, sınavla ilgili iddiaların asılsız olduğunu ve sınavın iptal edilmeyeceğini açıkladı. İddialara göre sınav hem zor hem müfredat dışı sorular içeriyor hem de bir yayınevinin deneme sınavı sorularına çok benziyordu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 6 Haziran 2021'de gerçekleştirdiği "Liselere Geçiş Sınavı" (LGS) bazı tartışmalara neden olmuştu. Bazı kesimlerin iddialarına göre bu sınav hem çok zordu hem de sınavdaki bazı sorular, "Sinan Kuzucu Yayınları" isimli yayınevinin deneme sınavı kitaplarında yer alıyordu. Ayrıca müfredat dışından sorular da sorulmuştu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk şimdi konuya açıklık getirdi.

Uğur Bayraktutan ile İsmail Koncuk isimli milletvekillerinin söz konusu iddiaları TBMM gündemine taşıması ve bu bağlamda bir soru önergesi vermesi üzerine Ziya Selçuk, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Ziya Selçuk: Sınav iptal edilmeyecek

Ziya Selçuk

Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamalarda, iddialar net bir dille reddedildi. Özellikle de sınav sorularının benzerliğine ilişkin iddialarda sert çıkan Bakan Selçuk, bu iddianın hiçbir somut belgeye dayanmadığını açıkladı. Milli Eğitim Bakanı, sınavın iptal edilmeyeceğini de açık bir dille ifade etti.

Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamalar, sınava girmiş olan 1 milyon 243 bin 801 öğrenciyi doğrudan etkiliyor. Bu arada, sınav sonuçlarının zaten açıklandığını, yani pek çok öğrencinin bu durumu zaten kabul etmiş durumda olduğunu da belirtmekte fayda var. Öğrenciler şu sıralar, aldıkları puanla girecekleri liselerin hangisi olacağı konusuna yoğunlaşmış durumdalar.

Kaynak : https://t24.com.tr/haber/milli-egitim-bakani-ziya-selcuk-tan-lgs-de-benzer-soru-iddiasina-yanit-asilsiz-hicbir-somut-belgeye-dayanmamakta-sinav-iptal-edilmeyecek,967168
132
80
19
4
4
Emoji İle Tepki Ver
132
80
19
4
4