Minecraft Earth, Bu Sene Sonuna Kadar Türkiye'de de İndirilebilir Olacak

38
6
6
2
1
Dünyanın en popüler oyunlarından bir tanesi olan Minecraft’ın artırılmış gerçeklikli mobil sürümü Minecraft Earth, bazı ülkelerdeki kullanıcılara sunulmaya başlandı. Oyun, ülkemizde ise bu yıl sonuna kadar indirilmeye açılacak.

Pokemon GO ve birkaç artırılmış gerçeklik oyunundan sonra sahne alma sırası Minecraft’a geldi. Minecraft Earth, Microsoft’un mobil oyun dünyasına girmeye çalıştığı gerçek dünya artırılmış gerçeklik oyunu.

Minecraft’ı hiç duymayanlar için, bu oyun, sadece ABD’deki oyuncu tabanıyla bile dünyanın en popüler oyunlarından bir tanesi olmayı başarabiliyor. Microsoft, şimdiyse Minecraft’ı mobil dünyaya artırılmış gerçeklik oyunu olarak aktararak oyuncu kitlesini daha genişletmeyi planlıyor.

Artırılmış gerçeklikte Minecraft oyunu

Bu oyunda, Minecraft dünyasının eklentilerini gerçek dünyada gözlemleyebileceksiniz ki oyunun hayranları için oldukça ilgi çekici olacağını söylemek gerekiyor. Ayrıca oyun, bir şeyler inşa edebilmeniz için kutular ve çeşitli yaratıklar toplamanıza da imkân verecek.

Oyunda arkadaşlarınızla bir dövüş başlatabileceksiniz ya da isterseniz bunu tek başınıza da yapabileceksiniz. Oyunun artırılmış gerçeklik teknolojisi de oldukça güzel gözüküyor. Oyun, şu an için ABD, Kanada, Birleşik Krallık, Güney Kore ve birkaç ülkede daha indirmeye açılmış durumda, ülkemizdeyse henüz ön kayıt aşamasında. Ancak oyunun Türkiye’deki hayranları da bu senenin sonuna kadar oyunu indirebilecekler.

minecraft earth

Minecraft’ın bu artırılmış gerçeklik oyununu Android cihazınıza indirebilmek için Android 8.0 veya daha üstü bir işletim sistemi kullanıyor olmanız gerekiyor. Oyunun Google Play’deki yaş sınırı ise 7. Oyunu, iOS cihazına indirmek isteyenlerin ise iOS 12.0 veya daha üst bir sürüm kullanıyor olması gerekiyor. Yani iPhone 6S veya daha yeni bir iPhone’a sahip olan kullanıcılar bu oyunun sahibi olabilecek. Oyunun App Store’daki yaş sınırıysa 9.

Android cihaz kullanıcıları Google Play üzerinden oyuna ön kayıt yaptırarak, oyun Türkiye’de de indirilmeye sunulduğunda haberdar olabilirler. iPhone kullanıcıları ise sık sık App Store’u kontrol ederek oyunun çıkıp çıkmadığını kontrol edebilirler.

Kaynak : https://www.ubergizmo.com/2019/11/minecraft-earth-game-available/
38
6
6
2
1
Emoji İle Tepki Ver
38
6
6
2
1