NASA, Bennu Asteroidinin Detaylı Fotoğrafını Rekor Yakınlıkta Çekti

18
3
1
1
0
NASA, Bennu asteroidinin son yayınlanan ultra detaylı fotoğrafını, Dubai'de yer alan Burj Khalifa binasının yerden yüksekliğinden bile daha yakın bir mesafeden çekmeyi başardı.

NASA’nın asteroid örnekleme uzay aracı OSIRIS-REx, geçtiğimiz yıldan bu yana Güneş Sistemi'nde yer alan derin uzay asteroidi Bennu’nun bu zamana kadarki en yakın fotoğrafını çekmeyi başardı. Yüksek çözünürlüklü görselde yüzeyin oldukça taşlı bir yapısı olduğu ve güney yarısında iri bir kayanın bulunduğu keşfedildi.

Fotoğraf, 13 Haziran’da, OSIRIS-REx aracı Bennu’nun yörüngesine ikinci kez girdikten hemen sonra çekildi. Uzay aracı, Bennu’nun haritasını çıkartmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta görev ekibi, uzay aracını asteroide daha da yaklaştırdı. OSIRIS-REx şu anda asteroidin yaklaşık 650 metre uzağında, yörüngede bulunuyor. Bu mesafe ayrıca OSIRIS-REx'in bir uzay aracının en yakın yörünge mesafesi rekorunu kırdığı anlamına da geliyor.

OSIRIS-REx, Ağustos ayının ikinci haftasına kadar yörüngede kalacak ve gelecek sene hangi alanların örnek olarak almak için uygun olduğuna karar erecek. Asteroidin yüzeyi fazlasıyla kayalık olduğu için görev oldukça zor olacak.

Araştırma ekibi, araştırmanın daha kolay gerçekleşmesi için alınan numunenin taşlardan ve kalıntılardan arınmış olmasını istiyor. Şu an için böyle bir numune almak fazlasıyla zor gibi görünse de bilim insanlarının 2020 yılına kadar yeterli bilgiyle görevin istenilen şekilde tamamlanmasını bekleniyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/6/17/18682578/nasa-osiris-rex-asteroid-sampling-mission-closest-orbit-bennu
18
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
18
3
1
1
0