NASA'nın Netflix Benzeri Uygulaması "NASA+" Kullanıma Sunuldu: Hem Bedava Hem Reklamsız

41
3
1
1
0
NASA'nın birkaç ay önce duyurduğu NASA+ isimli çevrim içi yayın platformu kullanıma sunuldu. Platform, yeni olmasına rağmen oldukça geniş bir içerik kütüphanesine ev sahipliği yapıyor.

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), bundan birkaç ay önce "NASA+" olarak isimlendirdiği yeni bir çevrim içi platform duyurmuştu. Uzay tutkunları için benzersiz bir deneyim sunmayı amaçlayan bu platform, bugün itibarıyla kullanıma sunuldu. NASA+, uzayı merak eden veya uzayla ilgili çalışmalar yapan kişiler için vazgeçilmez bir mecra olacak gibi görünüyor.

Dünyanın en popüler çevrimiçi dizi ve film platformu Netflix'i düşünün. İşte NASA+ hizmeti, bunun uzay odaklı versiyonu olarak karşımıza çıkacak. Ücretsiz ve reklamsız olarak hizmet verecek platformda NASA'nın geçmişte yürüttüğü uzay görevleri ile ilgili yayımlar bulunacak. Ayrıca NASA, platforma özel belgeseller oluşturacak. NASA'nın gerçekleştireceği canlı yayınlara da yine bu platform üzerinden ulaşılabilecek.

Gelelim en önemli meseleye: NASA+'ta tam olarak hangi içerikler bulunacak?

NASA+

NASA+, yeni bir platform olmasına rağmen oldukça zengin bir içerik kütüphanesine sahip. Bu bağlamda; James Webb Uzay Teleskobu tarafından çekilen tüm fotoğraflar ve bu fotoğraflardaki uzay nesnelerine detaylıca ulaşılabiliyor. Ayrıca NASA astronotlarına ilişkin belgeseller, evrenin ultra yüksek çözünürlüklü görüntüler, uzay görevi takvimleri ve çocuklara özel animasyon içerikler de NASA+'ta yer alıyor. Ve elbette, uzay ile ilgili tonla makale de platformda bulunuyor.

NASA+, iOS ve Android cihazlarda (tabletler dahil) NASA'nın uygulamasına entegre edilecek. Kullanıcılar, NASA+'ı Roku, Apple TV ve Fire TV gibi cihazlar aracılığıyla da akıllı televizyonlarında kullanabilecekler. Platformu incelemek isteyen okurlarımız, buradaki bağlantıyı kullanabilirler.

NASA+ için hazırlanan tanıtım videosu:

41
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
41
3
1
1
0