Netflix, İlk Sezonu Yayınlanan Post Apokaliptik Komedi Dizisi 'Daybreak'i İptal Etti

35
5
4
1
1
Post apokaliptik temalı komedi dizisi Daybreak, ilk sezonunun yayınlanışının ardından Netflix tarafından iptal edildi. Çok fazla olumsuz eleştiriye maruz kalmayan ve yeterince beğenilen yapımın neden iptal edildiği hâlâ kesin olarak bilinmese de iddialardan biri Netflix'in uzun soluklu dizileri kârlı bulmadığı üzerine.

Geçtiğimiz ekim ayında izleyicinin beğenisine sunulan post apokaliptik komedi dizisi Daybreak, yayınlanan bir sezonun ardından iptal edildi. Çizgi romanından yola çıkılarak hazırlanan Netflix dizisinin ikinci sezonu yayınlanmayacak. Dün dizinin ortak yapımcılarından Aron Coleite'nin paylaştığı tweet ile iptali duyurulan Daybreak'in neden iptal edildiği hakkında net bir açıklama mevcut değil.

Dizi, bir sezonun ardından iptal edilen en son Netflix dizisi unvanına sahip oldu. Aron Coleite, yaptığı Twitter paylaşımında durum hakkındaki duygu ve düşüncelerini, "Bu macerayı artık sizlerle paylaşamayacak olmamızdan dolayı kimse bizden daha kederli olamaz ama yine de diziyi buraya kadar getirebilmiş olmamız konusunda sizlere teşekkür ediyoruz" ifadeleri ile belirtti.

Dizinin konusu neydi?

daybreak netflix

Kendisiyle aynı adı taşıyan çizgi romandan uyarlanan post apokaliptik komedi dizisi, Josh adında bir gencin odağında ilerliyordu. Bir kızın arayışında olan Josh, 'Mad Max'i andıran ve zombi dolu, çorak bir bölgede maceralara atılırken izleyiciyi güldürmeyi de amaçlıyordu.

Yeterli beğeniye sahip dizi neden iptal edildi?

Rotten Tomatoes üzerindeki %72'lik eleştiri puanıyla Daybreak, çok iyi bir yapım olarak görülmese de nefret edilmedi. Daha düşük puana sahip '13 Reasons Why' ve 'Insatiable' gibi diziler, gelmeyen yeni sezonları nedeniyle eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Peki o zaman Netflix neden diziyi iptal etti? Şirket tarafından hâlâ bu konuda bir açıklama yapılmış değil.

Deadline, senenin başlarında bu dizinin kaldırılma nedenine dair fikir sahibi olmamıza yardımcı olabilecek bir haber paylaşmıştı. Habere göre Netflix, uzun soluklu dizilere değer vermiyordu çünkü bu diziler, yeni izleyicinin izlemesini sağlaması zor ve yüksek maliyetli yapımlardı. Şirket, daha önce 'Daredevil', 'American Vandal' ve 'Tuca and Bertie' gibi sadık hayran kitlesine sahip, beğenilmiş dizileri belki de bu yüzden iptal etmişti.

Dizinin senaryosunun alındığı Daybreak çizgi romanının yazarı Brian Ralph, ekim ayında Business Insider'a yaptığı bir açıklamada yeni çizgi roman planlarının olduğunu ancak diziye uyarlanış hakkında kafa yormak istemediğini belirtti.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/netflix-cancels-post-apocalyptic-comedy-daybreak-after-one-season-2019-12
35
5
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
35
5
4
1
1