Netflix Dizisi Atiye, Hak İhlali İddiasıyla Mahkemelik Oldu

62
23
6
5
4
Netflix'in Türkiye'deki ikinci orijinal dizisi olan Atiye, hak ihlali iddiasıyla mahkemelik oldu. Dizinin esinlendiği romanın yazarı olan Şengül Boybaş, kendisine ve eserine dizinin tanıtımlarında yer verilmediği gerekçesiyle dava açtı.

Resmi olarak Aralık 2018’de raflardaki yerini alan Dünyanın Uyanışı adlı kitabın yazarı olan Şengül Boybaş, kitabından esinlenerek oluşturulan ve ekranlara taşınan, Netflix dizisi Atiye’nin ön jeneriğinde, fragman, afiş gibi tanıtımlarında eserine ve ismine yer verilmediği gerekçesiyle yapımcı şirket olan OG Prodüksiyon’a açtı.

“Şengül Boybaş, dizi ekibinin katıldığı hiçbir organizasyona çağrılmamıştır. Verilen demeçlerde de Boybaş’ın ve eserinin adı anılmamıştır. Hak ihlalinin devamı halinde dizinin ikinci ve üçüncü sezonunun yayınının durdurulmasına yönelik tedbir kararı istiyoruz” ifadelerinin yer aldığı dava dilekçesi, İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne sunuldu.

atiye

Atiye’nin konusu neydi?

Netflix Orijinal’in Hakan: Muhafız’ın ardından Türkiye’deki ikinci dizisi olan Atiye, aslında bir ressam olan diziyle aynı isimli baş karakterin yıllardır ‘nedensizce’ çizmekte olduğu bir şekli binlerce yıllık arkeolojik kalıntılarda görmesinin ardından girdiği macerayı ve başına gelen mistik ve doğaüstü olayları konu alıyor.

Şengül Boybaş’ın dava açmış olduğu OG Prodüksiyon tarafından hayata geçirilen yapımın baş rollerinde ise Beren Saat, Melisa Şenolsun, Metin Akdülger ve Mehmet Günsür gibi ünlü isimler yer alıyordu. Aralık 2019 itibarıyla yayınlanan Atiye’yi hala izlememiş olan Netflix aboneleri, dizinin resmi Netflix sayfasına buradan erişebilirler.

Atiye fragman

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/kultur/202008121042638459-atiye-dizisi-davalik-oldu/
62
23
6
5
4
Emoji İle Tepki Ver
62
23
6
5
4