Nintendo Switch İçin Android Tabanlı LineageOS 15.1 Yayınlandı

13
4
3
1
0
Yılların efsane markası Nintendo tarafından tanıtılmış oyun konsolu Switch her kesimden oyuncunun dikkatini çekmiş gözüküyor. Nintendo tarafından resmi bir çalışma yapılmamış olsa da bağımsız bir grup geliştirici tarafından LineageOS 15.1, Switch için yayınlandı.

LineageOS 15.1 ROM’u Android 8.1 tabanına sahip olduğundan geniş oyun ve uygulama desteği ile Nintendo Switch kullanıcılarının beğenisine sunuldu. Eğer sizlerde Nintendo Switch kullanıcısı ve Android meraklısı iseniz güzel bir alternatif olarak dikkatinizi çekebilir.

Kendilerine “switchroot” adını veren geliştirici ekip, bir süredir Nintendo Switch üzerine çalışmalarını sürdürüyordu. Birkaç gün önce çalışmaları hakkındaki dokümanları ve kurulum rehberini yayınlamışlardı. Eğer sizler de Nintendo Switch üzerinde Kafa Topu gibi oyunlar oynamak isteyenlerdenseniz müjde, ekip sonunda üzerine çalıştıkları Android ROM’unu yayınladı.

switch_w_android8

Şimdi projeyi yakından takip etmeyen veya bu konuda teknik bilgisi olmayanlar için konuyu açıklığa kavuşturalım. Ekibin yayınlamış olduğu bu ROM, LineageOS 15.1 sürümünün Switch üzerine uyarlanmış hali diyebiliriz. LineageOS 15.1’in merkezinde Android 8.1 bulunduğu için kurulum aşamaları hiç de zor değil tabii daha öncesinde Hekate bootloader ile modlanmış bir Nintendo Switch’e sahipseniz.

Bu aşamalar şu şekilde:

  • Sistem imajını hafıza kartınıza yazıyorsunuz
  • Tavsiye edilen Google Apps paketini indiriyorsunuz
  • TWRP kullanarak ROM’u ve gerekli GApps paketini cihazınıza yazıyorsunuz
  • İşlem tamamlandığında yeniden başlatıyorsunuz ve Android olarak kullanmaya başlayabilirsiniz

Kullandığınız Switch ne olursa olsun başka bir işletim sistemini desteklememesine rağmen bu ROM’un performansı gerçekten etkileyici. Avucunuzun içindeki bir oyun konsolunda Android çalışıyor. Üstelik ses ve kontrolcüler konusunda hiç sıkıntı yaratmadan. Switch’e ek olarak, cihazı Nvidia Shield TV’ ye dönüştüren “Shield-ifier” adında bir seçenek eklenmiş (tabii “Nvidia Gamestream” desteği ve Nvidia Shield’e özel oyunlar olması şartıyla). Maalesef henüz çözülememiş sorunlar da mevcut. Kullanım sırasında yaşanan Wi-Fi kesintileri ve oyunlardaki hareket sensörü desteğinde sıkıntılar mevcut.

switch_tombraider

Yayınlanan Rom’u denemek isteyenler ve haber ile ilgili ayrıntıları öğrenmek isteyenler için aşağıya linkleri bırakıyoruz. Aynı zamanda uyarmalıyız ki orijinal ROM kullanmıyor oluşunuz çevrimiçi oyunlarda BAN yemenize sebebiyet verebilir.

SwitchRoot ROM (XDA Sayfası)

Hekate Bootloader (Github)

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2019/07/27/nintendo-switch-android/
13
4
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
13
4
3
1
0