Nintendo, Kasıtlı Olarak Bozuk Switch Kontrolcüsü Sattığı İçin Mahkemelik Oldu

18
15
3
2
2
Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith'teki avukatlar, Nintendo'ya dava açtı. Nintendo'yu Joy-Con oyun kontrolcülerinin kusurlu olduğunu bildiği halde bu ürünleri satmakla suçlayan avukatlar, Nintendo'nun aynı zamanda ücretsiz tamiri de reddettiğini belirterek hem dolandırıcılık hem de sahtecilik yaptığını ileri sürdü.

Nintendo Switch fazlasıyla başarılı bir konsol olsa da Joy-Con kontrolcülerinin sorunları hem firmanın hem de oyuncuların başını fazlasıyla ağrıttı. Birçok oyuncu, kontrolcülerinin analoglarında bir bozukluk olduğunu, onların belirtmediği yönde hareket gösterdiğini belirtti. Tabii ki bu durumu deneyimleyen kişiler de kontrolcülerini tamire vermek durumunda kaldı.

Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith'teki avukatlar, ABD'de Nintendo'ya karşı bir dava dosyası hazırladı. Nintendo'nun Joy-Con kontrolcülerini 'kusurlu' olduğunu bildiği halde satışa sunduğunu belirten avukatlar, sorunun çok büyük bir kesim tarafından deneyimlenmesine rağmen Nintendo'nun bu hatayı ücretsiz şekilde tamir etmediğini de belirtti.

nintendo

Dava dosyasında Nintendo'nun Kaliforniya sahtecilik yasalarının yanı sıra eyalet ve federal seviyedeki güvence yasalarını da çiğnediği belirtildi. Dahası, Nintendo, garanti belgelerinde söylediklerini yerine getirmediği, 'pohpohlanmış' bir dil kullandığı için de suçlandı.

nintendo switch

Nintendo, 2019 yılının mart ayında 35 milyon Switch konsolunu sattığını belirtti ve bu sayının içerisinde tek başına satılan Joy-Con'lar bulunmuyor. Dava dosyasının geçmesi durumunda Nintendo'nun ciddi maddi yaptırımlarla karşı karşıya kalacağını söyleyebiliriz.

Nintendo, Engadget'ın konuya ilişkin sorularına yorumda bulunmadı.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/07/22/class-action-over-switch-joy-con-drift/
18
15
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
18
15
3
2
2