BOMBA İDDİA: Nvidia, Mobil İşlemci Devi ARM’yi Satın Almak Üzere

88
25
8
4
1
Görüntü işlemcileri konusunda dünyanın önde gelen üreticilerinden birisi olan Nvidia, mobil işlemci çekirdekleri konusunda yine dünyanın en iyilerinden birisi olan ARM’yi satın almak üzere. Eğer bu satın alma gerçekleşirse Nvidia, küresel işlemci sektörüne yön verecek bir noktaya gelebilir. Çünkü kullandığımız çoğu akıllı telefonda ve yeni nesil (MacBook vb.) bilgisayarda ARM tabanlı işlemciler var.

Ekran kartları, otonom araçlar için geliştirilen sürüş sistemleri ve daha pek çok alanda oyun kurucu olan Nvidia, son yılların en önemli satın alımlarından birisini gerçekleştirmek üzere olabilir. Bilgisayar ve işlemci dünyasını ciddi derecede etkilemesi beklenen satın alma haberi, Nvidia’yı da bambaşka bir konuma getirecek. 

Bloomberg’in aktardığı detaylara göre Nvidia’nın ARM’yi satın alma işlemi birkaç hafta içerisinde sonuca ulaşacak. Daha önce de Japon teknoloji devi SoftBank tarafından 2016’da 32 milyar dolar karşılığında satın alınan ARM, artık daha büyük bir şirketin bünyesinde faaliyet gösterecek. 

Nvidia - ARM anlaşması, işlemciler ve yongalar tarihindeki en önemli anlaşma olacak: 

nvida arm

ARM, bugüne kadar Qualcomm, MediaTek, Apple, Samsung, Huawei gibi şirketlerin geliştirdiği mobil işlemci yongalarının temelini atan şirket. Hatta Apple, yeni MacBook bilgisayarlarında da ARM tabanlı işlemciler kullanacak. Bir başka deyişle ARM, günümüz mobil dünyasında cihazların en önemli donanımlarının en temel birimlerini, çekirdekleri geliştiriyor. 

Nvidia’nın ARM’yi satın alarak artık mobil işlemci sektöründe de söz geçirmesi mümkün olacak. Bugüne kadar görsel işlemci birimlerine odaklanan firma, ARM ile gücünü artırarak aklınıza gelebilecek her firma için işlemci çekirdekleri, yongalar geliştirebilecek. Aynı zamanda görüntü konusundaki tecrübeleriyle tarihin en iyi görsel işlemcilere sahip mobil yongaları görmemiz mümkün görünüyor. Nvidia ve ARM anlaşmasının yakından takipçisiyiz, her gelişmeyi aktarmaya devam edeceğiz.

88
25
8
4
1
Emoji İle Tepki Ver
88
25
8
4
1