Nvidia, Önemli Yenilikler Getirdiği DLSS 2.1'i Resmen Duyurdu

46
3
1
1
1
Nvidia, son dönemlerde yakından takip edilen teknolojisi DLSS'nin son sürümünü duyurdu. "DLSS 2.1" olarak isimlendirilen yeni sürüm, ultra performans modu gibi önemli yenilikler getiriyor. Ayrıca bu sürümle birlikte sanal gerçeklik için oluşturulan oyunlar da DLSS desteğine sahip olacak.

Geçtiğimiz günlerde yeni nesil ekran kartlarıyla tüketicilerin karşısına çıkan ekran kartı sektörünün önemli isimlerinden Nvidia, bugün yaptığı açıklamalarla da "DLSS 2.1" isimli yeni teknolojisini duyurdu. Bir süredir oyuncuların yakından takip ettikleri DLSS teknolojisinin gelişmiş bir versiyonu olarak karşımıza çıkan DLSS 2.1, destekleyen oyunlara yeni bir soluk kazandıracak gibi görünüyor.

Nvidia tarafından yapılan açıklamalara göre DLSS 2.1 teknolojisi, 8K çözünürlüğünde oynatılabilen oyunlara yeni bir "ultra performans" modu getiriyor. Ayrıca DLSS 2.1'in sahip olduğu yeni bir 9x ölçeklendirme özelliğiyle Nvidia GeForce RTX 3090'ın 8K çözünürlüğe destek vereceğini açıklayan Nvidia, DLSS 2.1'le oldukça iddialı gibi görünüyor.

Nvidia

Nvidia'nın DLSS 2.1 teknolojisiyle sunduğu yenilikler sadece bununla sınırlı değil. Yapılan açıklamalarda, DLSS 2.1'in sanal gerçeklik desteğine de sahip olduğu belirtiliyor. Yani sanal gerçeklik desteğiyle oyun geliştirmeye çalışan geliştiriciler, oyunlarına DLSS entegresi sağlayabilecekler. Bu sayede oyuncular için çok daha etkileyici bir VR oyun deneyimi sunulmuş olacak. Ayrıca bu teknoloji, oyunlara dinamik çözünürlük desteği de getiriyor.

Nvidia'nın DLSS teknolojisi, oyunculara neler sunuyor?

Nvidia'nın en yeni teknolojilerinden bir tanesi olan DLSS, aslında yapay zekanın nimetlerinden bir tanesi. Nvidia, bu teknoloji sayesinde orijinalinde düşük çözünürlükte olan bir görüntüyü, çok daha yüksek çözünürlükteymiş gibi gösterebiliyor. Oyun sektörü için yeni bir devrin başlangıcı olarak nitelendirilen DLSS, destekleyen oyunlarda benzersiz bir deneyim vadediyor. İşte Nvidia, bu teknolojiyi her gün biraz geliştirerek hem oyunculara hem de geliştiricilere ciddi avantajlar sunmaya çalışıyor.

Kaynak : https://www.dsogaming.com/news/nvidia-officially-announces-and-details-dlss-2-1-brings-ultra-performance-mode-for-8k-gaming/
46
3
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
46
3
1
1
1