Çin'in En Popüler Ödeme Platformu Alipay Artık Türkiye'de

31
5
2
0
0
Alipay, İninal ile gerçekleştirdikleri iş birliği neticesinde artık Çin'den Türkiye'ye gelen ziyaretçilere Alipay ile ödeme yapma imkanı sunacak.

Yerel e-cüzdan ortaklıkları ile şu anda 1 milyardan fazla kullanıcıya hizmet vermekte olan Alipay, Türkiye’deki faaliyetlerine resmi olarak başlıyor. Çinli e-ticaret devi Alibaba’ya bağlı Ant Financial Services Group tarafından işletilmekte olan Alipay, Türkiye’deki faaliyetleri için MultinetUp’ın iştiraki olan İninal ile ortaklığa gitti.

Gerçekleştirilen iş birliği neticesinde Çin’den Türkiye’ye gelen ziyaretçiler, Çinli turistlerin %85’inden fazlasına hizmet veren turizm şirketi Dorak Holding’in tesisleri başta olmak üzere Kapadokya’daki balon işletmeleri, mağazalar, oteller ve restoranlarda ödeme işlemlerini Alipay üzerinden gerçekleştirebilecekler.

Yapılan anlaşma kapsamında Çin’den gelen turistler, İstanbul ve Kapadokya’yı ziyaret ederken Alipay uygulaması üzerinden direkt olarak bağlantı kurabilecekler. Ziyaretçiler ayrıca check-out sırasında aynı uygulamayı kullanarak kart terminallerinde görünen Alipay QR kodunu kullanarak da ödeme işlemini gerçekleştirebilecekler.

İninal-Alipay iş birliğinde Alipay kullanıcıları Türkiye ziyaretleri sırasında, Çin Yuanı üzerinden ödeme gerçekleştirebilecekler. Bazı turizm işletmelerinde ödemeler dolar üzerinden gerçekleştirilebiliyorken, yılın ilk yarısının sonlarına doğru Türk Lirası ile ödeme işlemleri de yapılabilecek.

250’den fazla yurtdışı finans kuruluşu ve ödeme çözüm ortağı bulunan, 27 farklı döviz kuruna destek veren Alipay ile gerçekleştirdikleri iş birliği hakkında konuşan İninal CEO’su Ömer Suner, Alipay’in Çin’in en fazla tercih edilen ödeme yöntemi olduğunu belirtirken şu şekilde konuştu;

“Bu işbirliğinin ülkemize girecek dövizi artıracağına da inanıyoruz. Zira Ocak 2019 tarihinde, Çin’in Dış Turizminde Mobil Ödemeye Yönelik 2018 Trendleri başlıklı Nielsen raporu da bunu kanıtlıyor. Rapora göre; Çinli turistlerin ilk kez nakit ödeme yerine, işlemlerinin yüzde 32’sini mobil ödeme ile gerçekleştiriyor. Anket yapılan ticari kuruluşların neredeyse yüzde 60’ının ise Alipay’i uygulamaya almaları sonrasında, hem trafiklerinde hem de satışlarında ciddi büyüme yaşadıkları görülüyor.”

Alipay’in Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Başkanı Roland Palmer ise ortaklıklarıyla ilgili olarak, “Alipay nihayet Türkiye’ye geliyor. Türkiye’nin antik ve modern görülmeye değer yerlerinin ve balonlardan kapalı çarşılara, plajlara kadar sunduğu birçok deneyimin, müşterilerimize çekici geldiğini biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/alibabanin-odeme-platformu-alipay-resmen-turkiyede-41221407
31
5
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
31
5
2
0
0