OnePlus 7 Pro'nun Bataryasının Hafif Üzen 90 Hz Ekran Yenileme Hızı Performansı

17
6
4
3
2
OnePlus 7 Pro'nun tanıtılmasının ardından, telefonun şarj süresiyle ilgili sonuçlar ortaya çıktı. 90 Hz ekran yenileme hızına sahip olan OnePlus 7 Pro, beklenilen performansı gösteremedi.

Çinli teknoloji üreticisi OnePlus, son akıllı telefonu 7 Pro'yu resmen tanıttı. Donanım özellikleriyle dikkatleri üzerine çeken OnePlus 7 Pro'nun belki de en önemli özelliklerinden bir tanesi 90 Hz AMOLED ekrana sahip olması. Ekran yenileme hızının yüksek olması, OnePlus 7 Pro kullanıcılarının daha akıcı bir ekran deneyimi yaşamasına yardımcı olacak. 90 Hz ekran yenileme hızının yanında, 6.67 inç boyutlu bir de ekrana sahip olan OnePlus 7 Pro'nun, bu özelliklerde bir ekranla şarjının ne kadar gideceği tartışma konusu olmuştu. Farklı çözünürlük özelliklerinin kullanılabildiği OnePlus 7 Pro'nun, tüm çözünürlük ve ekran yenileme hızları kombinasyonlarında batarya süresi testleri yapıldı. İşte, yapılan o testin sonuçları;

Telefon ilk olarak Full HD+ çözünürlük ve 60 Hz ekran yenileme hızıyla test edildi. Tam dolu şarjda başlanan testlerde, şarj bitene kadar internet sitelerinde gezildi. Bu testin sonuçlarında telefonun şarjı yaklaşık olarak 11 buçuk saat (692 dakika) dayanabildi. Yapılan ikinci testte telefonun ekran çözünürlüğü Quad HD+ olarak ayarlandı ve ekran yenileme hızı yine 60 Hz olarak seçildi. Çözünürlüğün değişmesi telefonun şarj süresini 1 buçuk saat kısaltmıştı. OnePlus 7 Pro, bu testin sonucunda yaklaşık 10 saat (605 dakika) boyunca kullanılabildi. 

Üçüncü test, Full HD+ çözünürlükte, 90 Hz ekran yenileme hızında yapılmıştı. OnePlus 7 Pro, bu testte ciddi anlamda zorlandı. Telefonun şarjı, sadece 8 saat (498 dakika) dayanabilmişti. Quad HD+ çözünürlükte ve 90 Hz ekran yenileme hızında gerçekleşen telefonun son testinde ise yaklaşık olarak 9 saat (552 dakika) kullanım imkanını gördük.

Bu testlerde unutmamamız gereken şey, telefonun henüz yeni oluşu. Yani birkaç aylık kullanımdan sonra batarya süresinin ilk gün kadar iyi olmayacağını hepimiz biliyoruz. Ortaya çıkan bu sonuçlar, uzun şarj süresi isteyen kullanıcıların 60 Hz ekran yenileme hızında kalmaları gerektiğini belirtiyor diyebiliriz. 4000 mAh gücünde sahip olan bir bataryanın bu performansı, OnePlus 7 Pro ile ilgili olan olumlu düşünceleri az da olsa etkileyeceğe benziyor.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/oneplus-7-pro-battery-life-90hz-display-985616/
17
6
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
17
6
4
3
2