ÖSYM Başkanı: “Yerleştirme Sonuçları Hafta İçinde Açıklanacak”

26
26
5
4
1
Bu sene üniversiteye girmek için tercih yapan milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren yerleştirme sonuçlarıyla ilgili ÖSYM Başkanı Halis Aygün’den beklenen açıklama geldi.

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, üniversiteye girmeye hazırlanan milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren yerleştirme sonuçlarıyla ilgili beklenen haberi verdi. Resmi Twitter hesabından açıklama yapan Aygün, 2020 YKS yerleştirme işlemlerinde kontrollerin devam ettiğini belirterek sonuçların önümüzdeki hafta açıklanacağını duyurdu. 

Aygün’ün Twitter’dan yaptığı tam açıklama şu şekilde: 

“Sevgili gençler, heyecanlısınız, sizi anlıyorum ve heyecanınızı paylaşıyorum. Ülkemizin yarınları olan sizler için tüm gücümüzle çalışıyoruz. 2020-YKS yerleştirme işlemlerinde kontroller devam ediyor. Önümüzdeki hafta içerisinde yerleştirme sonuçlarını açıklayacağız” 

Üniversiteler ne zaman açılacak?

Üniversiteye yeni girecek öğrenciler hangi üniversiteleri kazandıklarını merak ederlerken, üniversite öğrencileri de okulların ne zaman açılacağını merak ediyor. YÖK, üniversitelerin 1 Ekim’den önce açılmamasının önerildiğini belirtirken, bu konuda karar genel olarak üniversitelerin inisiyatifine kalmış görünüyor. Bölgelere göre üniversiteler uzaktan, karma ya da yüz yüze eğitim yoluyla devam edecek. 

Elbette bu konuda hala kesin bir açıklama yok. Bizler de konu hakkında yeni bilgiler geldikçe sizleri haberdar etmeye devam edeceğiz. Peki sizce bu sene üniversiteler açılacak mı? Liselerin aksine pek çok insanın tek bir çatı altında kalmasını sağlayacak yurtların da açılması anlamına gelen üniversitelerin açılması, pandemi döneminde en çok tartışılan konular arasında yer alıyor.

Kaynak : https://www.birgun.net/haber/osym-baskani-aygun-yerlestirme-sonuclari-hafta-icinde-aciklanacak-312903
26
26
5
4
1
Emoji İle Tepki Ver
26
26
5
4
1