MEB’den Liselerde Yüz Yüze Eğitim Alacak Öğrencilerle İlgili Karar

79
68
8
7
5
Milli Eğitim Bakanlığı, liselerde kronik rahatsızlığı bulunan öğrencilerin okullara belge sunduğu takdirde eğitimlerini uzaktan almaya devam edebileceklerini duyurdu. Ayrıca sorumluluk ve hazırlık yeterlilik sınavlarıyla ilgili kararlar da belli oldu.

Geçtiğimiz günlerde 2020 - 2021 eğitim öğretim yılının 31 Ağustos’ta uzaktan, 21 Eylül’de ise kademeli olarak yüz yüze şeklinde başlatılacağı duyurulmuştu. Bu konuda hala öğrencilerin kafasını kurcalayan pek çok soru bulunsa da Milli Eğitim Bakanlığı’ndan illere gönderilen yazıyla önemli bir bilgiye daha sahip olduk. 

MEB, yüz yüze eğitimin başlamasının ardından kronik hastalığı bulunan lise öğrencilerinin eğitim faaliyetlerini uzaktan eğitim yoluyla sürdürmeye devam edebileceğini ve bu konudaki tedbirlerin İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından alınacağını bildirdi. 

Sorumluluk ve hazırlık yeterlilik sınavları için tedbirler belli oldu

Bununla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı, liselerde sorumluluk sınavları ve hazırlık yeterlilik sınavlarının ihtiyaca göre iki haftaya yayılarak gerçekleştirilebileceğini bildirdi. 31 Ağustos - 11 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek sınavlar, imkan durumuna göre çok amaçlı salon, spor salonu, yemekhane gibi sınıflara göre daha büyük alanlarda uygulanacak. Bu sayede öğrencilerin sosyal mesafelerinin korunması planlanıyor. 

Okulların yüz yüze eğitimle başlamasının ardından Sağlık Bakanlığı e-Nabız Sistemindeki kronik hastalıklar listesinde bir hastalığı bulunan resmi ve özel ortaöğretim kurumlarındaki öğrenciler, e-Nabız Sistemi’nden alacakları belgeyi okul müdürlüklerine götürmeleri halinde, eğitimlerini uzaktan almaya devam edebilecekler. Bu konuda İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından tedbirler alınacak.

Üniversiteler bilinmezliğini koruyor

Milli Eğitim Bakanlığı 2020 için bazı planları açıklamış olsa da YÖK’ten henüz çok kesin bir açıklama gelmedi. Üniversitelerin ne zaman açılacağı, nasıl açılacağı konusunda bilinmezlik devam ederken, pek çoğu şehir değiştirecek öğrenciler, bu bilinmezlikten dolayı son derece ciddi sıkıntılar yaşıyorlar. YÖK, üniversitelere 1 Ekim’den önce okulları başlatmama önerisi yapmış olsa da üniversitelerin nasıl bir eğitime geçeceği hala öğrenciler tarafından merak ediliyor.

Kaynak : https://www.yenicaggazetesi.com.tr/milli-egitim-bakanligindan-lise-ogrencilerini-yakindan-ilgilendiren-karar-296567h.htm
79
68
8
7
5
Emoji İle Tepki Ver
79
68
8
7
5