Tarzıyla Eşsiz Bir Deneyim Sunacak Oyun 'The Signifier' Resmen Duyuruldu

8
5
3
0
0
Raw Fury, 15 Ekim'de PC, 2021 yılında da PlayStation 4 ve Xbox One'a gelecek yeni oyunu The Signifier'ı duyurdu. An itibarıyla Steam'de listelenmeye başlayan oyun, oyunculara bugüne kadar pek de görmedikleri bir deneyim sunmaya hazırlanıyor.

2015 yılında kurulmuş olmasına rağmen piyasaya sürdüğü oyunlarla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Raw Fury, bugün Playmestudio tarafından geliştirilen yeni oyununu duyurdu. "The Signifier" olarak isimlendirilen bu oyun, oyunculara bugüne dek pek de görmedikleri bir deneyim sunacak. Çünkü bu oyun, oyunseverlere bir film alt türü olan "tech-noir" havası yaşatacak.

Raw Fury tarafından yapılan açıklamalara göre yaklaşmakta olan The Signifier, 15 Ekim itibarıyla Steam ve diğer dijital oyun platformları üzerinden satışa sunulacak. PlayStation 4 ve Xbox One kullanıcılarıysa bu oyunla 2021 yılında tanışma imkanı yakalayacaklar. Geliştirici ekibin PlayStation 5 ve Xbox Series X için The Signifier planının olup olmadığıysa şu an için bilinmiyor.

The Signifier, oyunculara neler sunacak?

The Signifier

The Signifier isimli oyunda, Frederick Russell isimli bir karaktere hayat vereceğiz. Dreamwalker isimli bir teknolojinin ardındaki isim olan Russell, bu tartışmalı teknolojiyle insanların zihnine erişilebileceğini iddia ediyor. Deneysel projesi üzerinde çalışmalarını sürdürürken kendisine bir görev verilen Russell, teknoloji şirketlerinden bir tanesinin genel başkan yardımcısının ölümünü, kendi teknolojisiyle araştırmaya başlıyor.

Yayıncı ekip tarafından yapılan açıklamalara göre The Signifier, birinci şahıs türünde oynanacak. Oyuncular, kendilerine verilen görevleri yerine getirmeye çalışırken içinde kaldıkları durum karşısında fazlasıyla gerilecekler. Ekip, oyunda aniden korkutacak hiçbir şey olmasa da oyuncuların oldukça gergin anlar yaşayacaklarını ifade ediyor.

The Signifier

Hikaye odaklı The Signifier'ın belki de en etkileyici yanı, oyunun sizleri üç farklı boyuta götürecek olması. Bu boyutlar gerçeklik, nesnel anılar ve hayaller. İşte oyun içerisinde de sürekli olarak bu üç boyut içinde zorlukların üstesinden gelmeye çalışacaksınız. Çok da kolay olması beklenmeyen oyun, oyunseverleri ciddi anlamda etkileyecek gibi görünüyor.

The Signifier ile ilgili yapılan açıklamalarda oyunun sistem gereksinimlerine de değiniliyor. Buna göre oyunu tavsiye edilen sistem gereksinimlerinde oynayabilmeniz için, 7. nesil Intel Core i5 ya da AMD Ryzen 5 1600X işlemciye ihtiyacınız olacak. Ekran kartı gereksinimine baktığımızdaysa karşımıza Nvidia GeForce GTX 1060 ya da AMD Radeon RX 580 çıkıyor. 16 GB RAM ve 20 GB depolama alanı da oyunun ihtiyaç duyduğu diğer donanım özellikleri olarak görülüyor.

The Signifier

Tech-noir ne anlama geliyor?

Tech-noiri anlamak için önce film-noire değinmek gerekiyor. Sektörde kara film olarak da bilinen film-noir, bazı ögelerin daha ön planda olduğu yapımlar olarak da düşünülebilir. Bu ögeler arasında cinayet ögeleri, makyaj, karanlık ortamların yoğun olması gibi şeyler bulunuyor. Örneğin ilk Terminator filmi ve Bladerunner bunun iyi örneklerinden sayılabilir. İşte film-noire teknoloji ve bilim kurgu eklendiğinde de ortaya tech-noir çıkmış oluyor. Bu da The Signifier'ın bizlere neler sunacağını anlamakta bazı ipuçları verebilir.

Raw Fury, yaklaşmakta olan yeni oyununuyla ilgili herhangi bir fiyat açıklaması yapmadı. Ayrıca oyun, an itibarıyla Steam üzerinden "İstek Listesi"ne eklenebiliyor. Eğer bu oyunla ilgileniyorsanız ve piyasaya sürüldüğü anda satın almak isterseniz, burada bulunan bağlantıyı kullanarak The Signifier'ın Steam sayfasına erişebilirsiniz. Oyunun tanıtım videosunu da hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Kaynak : https://www.gematsu.com/2020/09/the-signifier-launches-october-15-for-pc-in-early-2021-for-ps4-and-xbox-one
8
5
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
5
3
0
0