Pfizer CEO'su Pandeminin Ne Zaman Sona Ereceğini Açıkladı

55
12
12
2
1
Katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Pfizer CEO'su Albert Bourla, kendince pandeminin ne zaman sona ereceğini açıkladı. Bourla'ya göre pandemi, 1 yıla gündem olmaktan çıkacak.

Koronavirüsle mücadele kapsamında elimizdeki tek silah olan aşıyı üreten şirketlerden biri olan Pfizer'in CEO'su Albert Bourla, gündeme ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Konuyla ilgili açıklamalarında pandemi halinin ne zaman biteceğine de değinen Bourla, tünelin ucunun görünmeye başladığını ima etti.

ABC News isimli televizyon kanalındaki bir programa katılan Albert Bourla, "Bir yıl içinde normal hayata dönebileceğimizi düşünüyorum. Bu, yeni varyantların ortaya çıkmayacağı ve hayatımızı aşı olmadan yaşayabileceğimiz anlamına gelmiyor.” ifadelerini kullandı. Bu açıklama, salgının devam edeceğini ancak yaşantımızı doğrudan etkilemeyeceği anlamına geliyor.

"Her yıl aşı olunması gerekebilir"

Pfizer

Koronavirüs pandemisini gribe benzeten Pfizer CEO'su, bunun çözümünün her yıl aşı olmaktan geçebileceğini söyledi. “Bir şekilde gribe benzer bir durumla karşı karşıya kalacağız. Ya aşı olursun ve iyi bir kış geçirirsin ya da olmazsın ve hastalanırsın, hatta hastanelik olma riskiyle karşı karşıya kalırsın. Benim için en olası senaryo bu, çünkü virüs tüm dünyaya yayılıyor. Ortaya çıkan yeni varyantları görmeye devam edeceğiz ve ayrıca en az bir yıl sürecek aşılarımız olacak. Bu yüzden de en olası senaryo yıllık aşılar. Bekleyip verileri görmemiz gerekiyor.” şeklinde konuşan CEO, insanlığı mevcut durumdan daha iyi bir geleceğin beklediğini açıklamış oldu.

Pfizer CEO'sunun yaptığı açıklamaların benzeri, yakın bir geçmişte Moderna CEO'su Stephane Bancel tarafından dile getirilmişti. Tıpkı Bourla gibi pandemi sonu için 1 yıl sonrasını işaret eden Bancel, tüm dünyaya yetecek kadar aşı üretimi yapılacağını ve insanların aşılanması durumunda pandeminin geride kalacağını söylemişti...

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/pfizer-ceosu-ne-zaman-normal-hayata-donulecegini-acikladi-6672839/
55
12
12
2
1
Emoji İle Tepki Ver
55
12
12
2
1