Play Store'a Cinsel İçerik, Nefret Söylemi ve Esrar İçin Yeni Kurallar Eklendi

20
13
3
2
1
Google, Play Strore için cinsellik, nefret söylemi, esrar ve tütün ürünleriyle ilgili yeni politikalar yayımladı. Buna göre uygulamalara bu konularda yeni kısıtlamalar getirilecek.

Google, Play Store için çocukları korumaya yönelik politika güncellemelerinin ardından şimdi de cinsel içerik ve nefret söylemi politikalarını genişletiyor. Şirket, bu doğrultuda marihuana, e-sigara ve sahte ürünler konusunda yeni kısıtlamalar getiriyor.

Cinsel içeriğe karşı halihazırda mevcut politikalar bulunuyordu. Şimdi bunun kapsamı genişletilerek çıplaklığın yanı sıra kutsal şeylere saygısızlık yapan içerikler ve müstehcen içeriklere de kısıtlamalar getirildi.

Bunun yanı sıra birincil amaç eğitimsel, belgesel, bilimsel veya sanatsal ise ve gereksiz değilse çıplaklığa izin verilebileceği de belirtiliyor. Benzer şekilde nefret söylemi hakkında da ihlal örnekleriyle birlikte açıklamalar yapıldı.

Kumar ve ganimet kutuları hakkında da bazı küçük düzenlemeler yapıldı. Yeni ganimet kutuları politikasına göre satın almadan önce ögelerin çıkma şansının açıkça belirtilmesi gerekiyor. Play Store’da ganimet kutuları hakkında daha önceden politikalar bulunmuyordu. Artan popülarite ile bu konuya da düzenlemeler getirildi.

Google, ayrıca esrar satışı ile ilgili bazı yeni politikalar da yayımladı. Yaşadığınız yerdeki yasallığa bakılmaksızın, esrar siparişi, teslimatına yardım veya THC (esrarın etken maddesi) içeren ürünlerin satışını kolaylaştırması için uygulamalara izin verilmeyecek.

Tütün ürünleri de Google'ın kara listesine girdi. Google’ın yeni politikası tütün satışını kolaylaştıran (e-sigaralar dahil), alkol veya tütün kullanımını teşvik eden uygulamaları yasaklıyor.

Ayrıca uygulamalarda sahte ürünlerin satışı yasaklanıyor. Bununla ilgili kullanıcıların doldurabileceği bir form da oluşturuldu.

Kaynak : https://www.androidcentral.com/play-store-adds-new-rules-sexual-content-hate-speech-and-marijuana
20
13
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
20
13
3
2
1