PlayStation 5 ve Yeni DualShock İçin Oluşturulan Etkileyici Konsept Tasarım (Video)

22
9
5
5
3
MediaMarkt-Saturn, PlayStation 5 ile ilgili yeni bir konsept video yayınladı. Yayınlanan video, DualShock 5'e eklediği dokunmatik LED ekranla göz dolduruyor. Konsept tasarım ayrıca, geliştirici kitinden çok daha farklı bir PlayStation 5 tasarımı sunuyor.

Oyunseverler bir süredir, Japonya merkezli teknoloji devi Sony'yi yakın takibe almış durumdalar. Bunun nedeni ise şirketin yeni bir oyun konsolu üzerinde çalışıyor olması. Yetkililer, PlayStation 5'in oyun sektöründe devrim yaratacağını söylüyor olsalar da oyunseverler, bu oyun konsoluyla ilgili detaylı bilgiye sahip değiller. Sony, her ne kadar sık sık açıklamalar yapıyor olsa da bu açıklamalar genelde üstü kapalı oluyor ve PlayStation 5'le ilgili çıkarımda bulunmak zorlaşıyor.

Şimdi ise Mediamarkt-Saturn, PlayStation 5'i ve yenilenecek DualShock'u gösteren bir konsept video yayınladı. Yayınlanan videonun gerçeği yansıtıp yansıtmadığını söylemek mümkün değil ancak videoda özellikle de DualShock 5'in etkileyici tasarımı dikkat çekiyor. Çünkü bu konsept tasarımı hazırlayan ekip, DualShock 5'in ufak bir ekrana sahip olacağını söylüyorlar (en azından böyle olmasını istiyorlar).

PlayStation 5 konsept

Yukarıdaki tasarımın daha önce yayınlanan konsept tasarımlara kıyasla geliştirici kitinden ayrıldığını söylemek mümkün. Fakat açık konuşmak gerekirse PlayStation 5'in kendisinin bu halde olması zor gibi görünüyor çünkü PlayStation 4 çok daha modern bir tasarıma sahipti. Elbette bu konuda son sözü Sony söyleyecek ve yapılan açıklamalar, PlayStation 5'in nasıl görüneceğini hepimize gösterecek.

Mediamarkt-Saturn tarafından hazırlanan konsept videonun can alıcı noktası DualShock 5. Öyle ki bu konsepti hazırlayan ekip, ortaya ciddi anlamda iyi bir oyun kolu koymuş. Çünkü bu tasarım fazlasıyla işlevsel ve oyunseverleri kablo derdinden de kurtarıyor. Çünkü bu konsept tasarımda DualShock 5, kablosuz şarj desteğine sahip. 

DualShock 5

Videoyu hazırlayan ekip, DualShock 5'e dokunmatik bir LED ekran eklemiş. Bu sayede oyunseverlerin PlayStation 5'e olan hakimiyetleri daha da artıyor. Aslında bu düşünce mantıklı çünkü oyun koluyla menüler arasında dolaşmaktansa dokunmatik bir ekranla her şey çok daha kolay yapılabilir. Ancak Sony'nin DualShock 5 hakkında neler düşündüğü şu an için bilinmiyor.

İşte PlayStation 5 için hazırlanan konsept tasarım videosu

PlayStation 5'le ilgili bilmediğimiz hala pek çok şey var. Ancak Sony, sık sık basınla bir araya geliyor ve oyunseverlerin heyecanlarını arttıracak açıklamalar yapıyor. Ancak her ne olursa olsun oyunseverler, bir an önce PlayStation 5'in nasıl görüneceğini öğrenmek istiyorlar. Bakalım teknoloji devi, PlayStation 5'in tasarımına ne zaman değinecek?

Kaynak : https://wccftech.com/playstation-5-concept-video/
22
9
5
5
3
Emoji İle Tepki Ver
22
9
5
5
3