PlayStation'ın 2016 Yılından Beri Bulunan Gizli Bir Özelliği Keşfedildi

60
13
11
6
3
Sony'nin oyun konsolu PlayStation 4'ün 2016 yılından beri olan gizli başarımların nasıl kazanıldığını gösterme özelliği, Reddit'te açılan bir konu üzerine keşfedildi. Sony, bu özelliğin 4.0 sürüm güncelleştirmesinden beri kullanılabilir olduğunu duyurdu.

Kimi oyunseverler bilgisayarları üzerinden oyun oynamayı tercih ederken, kimileri ise oyun konsollarını kullanıyorlar. PlayStation bu konuda, piyasanın en çok tercih edilen konsollarından bir tanesi.

PlayStation için oyun geliştirici şirketler kimi zaman oyunlarını daha çekici kılmak için oyunlara bazı gizli başarımlar ekliyorlar. Gizlendiği için bu başarımları kazanmak için ne yapmaları gerektiğini bilmeyen oyuncular, bunu oyun sırasında keşfediyorlar.

Bir Reddit kullanıcısının fark ettiği yenilik ise, aslında bu gizli başarımların nasıl kazanılabileceğinin bir yolunun olduğunu, üstelik bu yöntemin 2016 yılından beri PlayStation'da kullanılabildiğini ortaya çıkardı. Meğer PlayStation oyunlara gizlenen başarımları, basit bir tuş kombinasyonuyla gösteriyormuş ancak konsol sahiplerinin bundan haberleri yokmuş.

Dilerseniz ilk olarak Reddit kullanıcısının ortaya attığı bu yöntemin ortaya çıkışına yakından bakalım;

"Yaklaşık beş yıldır PlayStation 4 sahibiyim. Gizli bir başarımın nasıl kazanılacağını ise yeni öğrendim. Eğer bir gizli başarımda kare tuşuna basarsanız, sistem bu gizli başarımın ne olduğunu söylüyor."

Reddit'te yapılan bu paylaşım, PlayStation Twitter ekibinin de dikkatini çekti. Biraz alaycı, birazsa samimi bir yaklaşımla PlayStation, şu cevabı verdi;

Şirket hemen ardından da bu özelliğin 2016 yılında sunulan 4.0 sürüm güncelleştirmesinde bulunduğunu açıkladı.

Ancak bu özelliğin pek çok kullanıcı tarafından bilinmiyor olması, hatanın Sony'de olduğunun söylenmesine neden oldu. Pek çok Twitter kullanıcısı, bu paylaşımın ardından kendilerinin duyurmadığı bir özellikten müşterilerin bilgisinin olmamasının normal olduğu yönünde mesajlar paylaştılar.

Kaynak : https://www.unilad.co.uk/gaming/playstation-twitter-blows-gamers-minds-with-hidden-trophy-revelation/
60
13
11
6
3
Emoji İle Tepki Ver
60
13
11
6
3