30 Yıllık PlayStation Plus Aboneliği Alan Türk Oyuncu, Zamdan Sonra Ne Kadar Kâr Etti?

66
19
8
5
3
Geçtiğimiz ay, bir Türk PlayStation oyuncusunun 30 yıllık PlayStation Plus Deluxe aboneliği satın alması gündem olmuştu. Oyuncu, bugünkü zamlardan sonra bir iPhone 14 Pro Max parası kadar kâr etmiş oldu...

Geçtiğimiz ay sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, X platformunda "@kutsaltoprak" kullanıcı adına sahip bir Türk oyuncunun, eşi benzeri görülmemiş bir PlayStation aboneliği satın aldığını aktarmıştık. Oyuncu, önce 27 yıl olarak satın aldığı PlayStation Plus Deluxe paketini, Sony'nin yaptığı zam açıklaması üzerine 30 yıla çıkartmıştı.

Bugünse Sony'nin açıklamaları doğrultusunda beklenen oldu ve PlayStation Plus abonelik fiyatlarına zam geldi. Bu zamla, daha önceden 460 TL karşılığında satın alınabilen PlayStation Plus aboneliğinin fiyatı, 2.740 TL oldu. Böylelikle Türk oyuncu, sadece 1 yıllık fiyatta bile devasa bir tasarruf yapmış oldu. Ancak bu tasarrufu 30 yıla yaydığımızda kârı çok daha büyüyor...

Peki kutsaltoprak, 30 yıllık PlayStation Plus Deluxe aboneliğinden ne kadar kâr etti?

PlayStation Plus

Türk oyuncu, 30 yıllık PlayStation Plus Deluxe aboneliği için toplamda 13.800 TL ödeme yaptı. Bu rakam, bugün AAA oyunların ortalama fiyatının 1.500 TL'ye ulaştığını düşündüğümüzde, 9-10 adet oyuna denk geliyor. Yani aslında çok da büyük bir ödeme yapılmamış oldu. Üstelik güncel fiyat ile kıyaslandığı zaman arada çok ciddi bir fark olduğunu görüyoruz.

Eğer bugün, 30 yıllık PlayStation Plus Deluxe aboneliği satın almak isterseniz, yıllık 2.740 TL'den toplamda 82.200 TL ödeme yapmak zorundasınız. Bu rakam, kutsaltoprak tarafından yapılan ödemenin yaklaşık 6 katına denk geliyor. Oyuncu, bugünün koşullarında 68.400 TL kâr etti ki bu paraya bir iPhone 14 Po Max satın alabilirsiniz.

İşte 30 yıllık PlayStation Plus aboneliğinin ekran görüntüsü:

30 yıllık PS plus aboneliği

kutsaltoprak'ın 30 yıllık PlayStation Plus aboneliği satın almasını güzel bir ticaret örneği olarak nitelendirebiliriz. Tabi 30 yıl sonra oyun oynamaya devam eder veya etmez bunu bilemeyiz ancak günümüz koşullarını göz önünde bulunduracak olursak, bunun akıllıca bir yatırım olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Oyuncu, 1-1,5 yılda oyun satın almak için harcayacağı para ile gelecek 30 yılını garanti altına almış oldu. Tebrikler :)

kutsaltoprak'ın X paylaşımı:

Zam haberinden sonra 3 yıl daha uzatıp 30 yıl yaptım.
66
19
8
5
3
Emoji İle Tepki Ver
66
19
8
5
3