Türkiye’nin Gözde Bilim İnsanları ve Gazetecilerinin Bir Araya Geldiği Deprem Belgeseli Yayınlandı

8
4
0
0
0
Türkiye’nin en kapsamlı bilim platformlarından biri olan Evrim Ağacı’nın genç üyeleri, kurdukları yeni belgesel kanalının ilk videosunda 6 Şubat depremlerini anlattı.

Bilimsel konulardaki yayınlarıyla öne çıkan Evrim Ağacı’nın lise çağındaki gençlerden oluşan Evrim Ağacı Öğrenci Kulübü, YouTube üzerinden yeni bir belgesel kanalı açtı. Pont. ismi verilen kanalın ilk videosu, Türkiye’yi derinden sarsan 6 Şubat depremlerini anlatan bir belgesel oldu.

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketi, üzerinden aylar geçmiş olmasına rağmen etkilerini sürdürüyor. Depremzedeler halen birçok problemle uğraşırken, Evrim Ağacı’nın genç üyeleri bu felaketin unutulmaması için 1999 Gölcük depreminden, yaşanması beklenen İstanbul depremine kadar olan süreci izleyicilere aktarıyor. 

“Kaybettiklerimizin anısına”

Depremden bu yana geçen üç aylık süreçte Celal Şengör, Fatih Altaylı, Nasuh Mahruki ve Mehmet Akif Ersoy gibi isimlerle röportaj yapan Evrim Ağacı Öğrenci Kulübü ve Liseli Gönüllüler Platformu yetkilileri, 6 Mayıs’ta yeni Youtube kanalları “pont.”tan ilk belgesellerini yayınladı. 

6 Şubat depreminin hafızalara kazınması ve dersler çıkarılması gerektiğine vurgu yapılan belgesel, yaşları ortalama 19 olan dört öğrenci tarafından tamamlandı. Video, “Türkiye’nin 24 yıldır tekrarlanan “kader”inin ve “milat”larından aldığı dersin özeti. Kaybettiklerimizin anısına. Unutmamak, unutturmamak adına.” açıklamasıyla paylaşıldı. 

pont. Kanalının “24 yıllık ders” belgeselini izlemek için;

8
4
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
4
0
0
0