Profesyonel Dota 2 Oyuncusu, Irkçı Söylemler Üzerinde Durmadığı İçin Valve’ı Boykot Edecek

17
4
3
3
1
Alexei 'Solo' Berezin, kısa süre önce yaptığı maçta karşılaştığı ırkçı söylemleri ele almayan Valve'ı, konu ile ilgilenene kadar Dota 2 maçlarına katılmayarak boykot edeceğini söyledi.

Bazı oyuncular Valve'ın, Dota 2'de yapılan ırkçı söylem ve hakaretlerin üzerine düşmemesinden şikayetçi. Bu konuda profesyonel Dota 2 oyuncusu Alexei 'Solo' Berezin de aynı görüşte. Virtus Pro ekibinde bulunan profesyonel Dota 2 oyuncusu Berezin, Valve’ın Sebastien '7ckngMad' Debs adlı Dota 2 oyuncusunun ırkçı söylemlerini ele almadığı sürece Dota 2’yi boykot edeceğini söyledi.

Debs, konu ile ilgili son maçında karşı takımda bulunan Rus rakibine '3. dünya köpeği' gibi içerisinde Ruslara genelleme olarak söylenen fazlasıyla kötü sözün bulunduğu cümleler kurdu. Söylenen sözlere ait ekran görüntülerine buradan ulaşabilirsiniz.

Berezin yaptığı konuşmada, “Valve’ın ırkçı söylemler konusunda kısa süre içerisinde bir önlem alması gerekiyor. Bu konuda şeffaf ve tutarlı bir duruş sergilemediği sürece, ülkemde yapılacak olan Epicenter Major’a katılmayacağım” dedi.

İlerleyen zamanlarda Reddit üzerinde konu ile ilgili yorum yapan Debs, genelleme yapmadığını, karşı takımda iki adet toksik oyuncu olduğunu ve ikisinin de Rus olduğunu söyledi. İkisi de Rus olduğu için sadece Ruslar diye seslendiğini ekleyen Debs, kullandığı kelimeler için özür dilediğini söyledi.

Valve’ın konu hakkında harekete geçip işlem yapması şaşırtıcı olmaz. Daha önce Carlo 'Kuku' Palad adlı oyuncuyu Çinli takımlara karşı ırkçı söylemler yapmaktan cezalandırmıştı.

Kaynak : https://www.pcgamer.com/dota-2-pro-will-boycott-upcoming-major-unless-valve-addresses-racism-complaint/
17
4
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
17
4
3
3
1