PS5 Kontrol Cihazı DualSense'in Siyah Rengi Ortaya Çıktı

30
14
2
1
1
Önümüzdeki günlerde oyun severlerin beğenisine sunulacak PlayStation 5'in kontrol cihazı DualSense'in siyah renkli bir tasarımı ortaya çıktı. Kaynağı bilinmeyen görüntüler, DualSense'in boyutları hakkında da bilgi içeriyor.

Japonya merkezli teknoloji devi Sony, yakın zamanda piyasaya sürülecek yeni oyun kolu PlayStation 5 için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Bu noktada şirket, geçtiğimiz dönemlerde düzenlediği bir etkinlikle yeni nesil konsolun pek çok özelliğini açıklamış, konsolun oyun cihazı DualSense'i de ilk kez oyun severlerin beğenisine sunmuştu.

Sony'nin paylaştığı bu görüntülerde, DualSense'in iki temel renge sahip oluşu dikkat çekmişti zira bu tasarım, Sony için bir ilkti. Geçtiğimiz yıllarda piyasaya sürdüğü oyun kumandalarında hep tek renkli bir tasarım tercih eden Japon firma, ayrıca DualSense ile ilgili herhangi bir farklı renk seçeneği de açıklamamıştı. Şimdiyse DualSense'in olası siyah tasarımını gösteren fotoğraflar, çevrimiçi ortamda ortaya çıktı.

Siyah DualSense, boyutlarıyla birlikte ortaya çıktı:

DualSense

Görüntülere baktığımızda siyah rengin hâkim olduğu çift renkli bir DualSense kontrolcüsü görüyoruz. Burada düğmeler ve D-Pad'de beyaz renk tercih edilirken geri kalan tüm kısımlarda ise siyah renk kullanılmış. Bu görüntülerin gerçek olduğunu varsayacak olursak, kullanıcıların istediği gibi düz siyah bir kontrol cihazının Sony'nin yakın tarihli planları arasında yer almadığını da söyleyebiliriz.

Kaynağı bilinmeyen bu görüntülerde, ayrıca kontrol cihazının boyutları hakkında da ilk bilgiler yer alıyor. Buna göre PlayStation 5'in kontrol cihazı DualSense, aşağı yukarı 180 mm genişliğe ve 120 mm yüksekliğe sahip olacak.

Karşılaştırma yapmak açısından PlayStation 4'ün kontrol cihazı DualShock 4, yaklaşık olarak 162 mm genişliğinde ve 98 mm yüksekliğindeydi. Bu da yeni DualSense'in önceki nesil DualShock 4'e kıyasla oldukça büyük olduğu anlamına geliyor.

Daha öncesinde de belirtmiş olduğumuz gibi Sony, DualSense ile ilgili herhangi bir farklı renk seçeneği açıklamadı. Yani yukarıda gördüğünüz bu siyah DualSense, erken üretim bir prototip olabileceği gibi görüntülerin tamamen sahte olma ihtimali de bulunuyor. Bu sorunun yanıtını ise ancak ilerleyen günlerde, Sony'den yeni bir açıklama geldiğinde öğrenebileceğiz.

Kaynak : https://www.thegamer.com/leaked-black-dualsense-controller-ps5/
30
14
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
30
14
2
1
1