Renault Türkiye CEO'su, ÖTV Düzenlemesi İçin Tarih Verilmesi Hakkında Açıklama: “Pek Hoş Olmadı”

14
6
4
1
0
Otomobilde matrah düzenlemesi için tarih verilmesi, otomobil sektöründeki tüm alım-satımları durdurdu. Konuyla ilgili açıklama yapan Renault Türkiye CEO'su Hakan Doğu, yaşananlar hakkında konuştu. İşte o açıklama...

Türkiye'de otomobil sahibi olmak gerçekten zor. Giderek artan döviz kuru ve enflasyonla birleşen sıfır araba kıtlığı, vatandaşların umutlarını söndürdü. Durumun farkında olan hükümetten konuyla ilgili bir hamle geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, bir süre önce konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve ÖTV'de matrah düzenlemesine gidileceğini duyurdu. Yani sıfır otomobillerin girdikleri ÖTV dilimi alt kademeye düşecek, böylelikle fiyatlarda geri çekilme yaşanacaktı.

Ancak bu düzenleme daha gerçekleşmeden, Türkiye'de satış yapan otomobil markaları harekete geçti. Fiyat listelerinde güncellemeye giden markalar, kasım ayında iki kez zam yapmış oldular. Tüm bu olaylar yaşanırken hükümet kanadından yeni bir açıklama geldi. Bu açıklamaya göre ÖTV düzenlemesi, 1 Aralık 2022 itibarıyla yürürlükte olacaktı.

Renault Türkiye CEO'su: Pek hoş olmadı!

Renault

Yapılan açıklamalar, aslında pek de şaşırtmayan bir sonucu ortaya koydu. Düzenlemeyi duyan vatandaş, 1 Aralık tarihini beklemeye başladı. Zira bu düzenleme sonrasında genel kanı, araç fiyatların düşeceği yönündeydi. Hal böyle olunca da otomobil pazarındaki tüm işler durdu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan son isimse Renault Türkiye CEO'su Hakan Doğu oldu. Bloomberg HT'de konuşan Doğu, düzenlemenin doğru olduğunu ancak tarih verilmesi neticesinde işlerin durma noktasına geldiğini, bunun da pek hoş olmadığını söyledi.

Hakan Doğu'nun konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

Bu işin hemen yapılmayıp, 1 Aralık’a kadar beklenmesi pek hoş olmadı. Çünkü bütün sektör durmuş durumda. Kimse ne birinci ne de ikinci elde araba alıp satıyor. Düzenleme olumlu bir hareket, Türkiye’de otomobil üzerinde vergiler çok yüksek bunların kademeli olarak düşürülmesi gerekir. Ülkemizde bin kişiye 160 araba düşüyor bunun da 40 tanesi 20 yaş üzerinde. Nüfusumuzun yarısının 30 yaş altında olduğunu düşünürsek, Türkiye’de otomobil bir ihtiyaç. Bu şartlar altında halkımız otomobile erişimde sıkıntı çekiyor.

Peki ÖTV düzenlemesi sonrası sıfır araba fiyatları nasıl değişir diyorsanız:

Kaynak : https://www.bloomberght.com/matrah-duzenlemesi-haberleri-sektoru-tamamen-durdurdu-2319659
14
6
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
14
6
4
1
0