17 Kişiyi Taşıyan Rus Yolcu Uçağı, Sibirya Açıklarında Kayboldu

17
2
2
1
0
Geçtiğimiz hafta 28 kişinin hayatına mal olan uçak kazasıyla karşılaşan Rusya, bugün başka bir facianın eşiğinde. Bugün Sibirya Tomsk'a iniş yapmak için havalanan AN-28 tipi uçak, acil durum sinyali gönderdikten hemen sonra kayıplara karıştı.

Reuters'ın paylaştığı bir son dakika haberine göre, Rus yolcu uçağı Sibirya'nın Tomks kentinin dışında kayboldu. Uçakta en az 17 yolcunun olduğu belirtilirken yetkililer, Bakçarskiy bölgesinde alınan acil durum sinyalinden sonra uçaktan bir daha haber alamadıklarını dile getirdi. 

Özel havayolu şirketi Siberian Light Aviation'a ait uçak, Kedroviy şehrinden kalkmıştı ve Sibirya'da bulunan Tomks kentine iniş yapmak üzereydi. Rus yerel haber ajanslarının vermiş olduğu verilere göre uçağın radardan tamamen kaybolmasının ardından arama ve kurtarma ekipleri, bölgede araştırma yapmaya başladı.

Arama ve kurtarma ekipleri, uçağın acil durum sinyali verdiği bölgeye konumlandırıldı

an-28 uçak

Hatırlayacak olursanız geçtiğimiz hafta sizlerle Rusya'da denize çakılan uçağın haberini paylaşmıştık. 22 yolcu ve 6 mürettebatın içinde bulunduğu AN-26 tipi uçaktan ne yazık ki kurtulan olmamıştı. Bugün kaybolan uçaktan hala haber alınamadığı için Rusya, bugün başka bir uçak kazası ile karşı karşıya gelmiş olabilir.

An-28 tipi kaybolan uçağın maksimum yolcu kapasitesi 17 ve açıklanan bilgiler, uçağın tamamen dolu olduğunu gösteriyor. Acil durum sinyali gönderdikten sonra kayıplara karışan uçaktan henüz bir haber alınabilmiş değil ve arama ve kurtarma ekipleri, sinyalin son alındığı bölgeye yönlendirilmiş durumda. 

Kaynak : https://www.themoscowtimes.com/2021/07/16/russian-plane-missing-in-siberia-with-at-least-17-on-board-a74544
17
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
17
2
2
1
0