Rusya'da Korkunç Uçak Kazası: 28 Kişiyi Taşıyan Antonov AN-26 Denize Çakıldı

32
6
3
1
0
Rusya'nın doğusunda 22 yolcu taşıyan Antonov AN-26 tipi uçağın denize çakıldığı tespit edildi. İçerisinde toplam 28 kişinin bulunduğu uçağın neden düştüğü ve yolcuların akıbeti, şimdilik bilinmiyor.

Rusya'da sabah saatlerinde tedirgin eden bir olay yaşandı. İçerisinde 28 kişinin olduğu AN-26 tipi bir uçak, geçtiğimiz saatlerde radardan kayboldu. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda, ülkenin doğusundan kalkan uçağa ulaşılamadığı ifade edildi. Gelen son haberler, korkulanın yaşandığını gözler önüne seriyor.

Rus yetkililer, konuyla ilgili ilk açıklamalarında uçağın düşmüş olabileceğinden endişe ettiklerini açıklamışlardı. Bu bağlamda, uçağın kalktığı Kamchatka Yarımadası'na arama ve kurtarma ekibi gönderen yetkililer, yapılan çalışmaların sonuç verdiğini duyurdular. Rus yetkililerin açıklamalarına göre AN-26 tipi uçak, denize çakıldı.

Uçakta 22 yolcu, 6 mürettebat bulunuyordu

Antonov AN-26

Konuyla ilgili yapılan açıklamalara göre, daha çok kargo taşımacılığında kullanılan Antonov AN-26'nın içinde 6 uçuş görevlisi, 22 yolcu bulunuyordu. Radar iletişimi kesildikten sonra denize çakıldığı tespit edilen uçağın içindeki 28 kişinin akıbeti şimdilik bilinmiyor.

Olayın çok yeni olması, hala çok fazla sayıda sorunun cevapsız olmasına yol açmış durumda. Özellikle de uçağın neden ve nasıl düştüğü gibi çok kritik sorular, şimdilik yanıtsız. Bu soruların cevap bulabilmesi için uçağın kara kutusunun incelenmesi gerekiyor. Eğer konuyla ilgili yeni bir açıklama gelirse, sizi bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/rusyada-an-26-tipi-ucak-29-yolcuyla-radardan-kayboldu-6523700/
32
6
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
32
6
3
1
0