Samsung, Akıllı Telefonlarda 100W Hızlı Şarjı Mümkün Kılan Yongalarını Tanıttı

42
7
2
1
0
Samsung, yeni nesil akıllı telefonlarında 100W hızlı şarjı mümkün kılacak yeni PD kontrolcü yongalarını tanıttı.

Hızlı şarj konusunda uzun zamandır ileriye dönük bir adım atmaması nedeniyle eleştirilen Samsung, iki yeni USB  Power Delivery (PD) kontrolcüsünü duyurdu. SE8A ve MM101 olarak adlandırılan yeni USB PD’ler, 100W’a kadar hızlı şarjı destekliyorlar. Samsung’un piyasadaki en premium akıllı telefonu olan Galaxy S10 5G’nin 25W hızlı şarjı desteklediğini düşünürsek bu, kesinlikle önemli bir gelişme.

Samsung’un açıklamasına göre SE8A ve MM101, akıllı telefonlar, tabletler, bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar ve monitörler de dahil olmak üzere çok geniş bir kullanım alanına sahip olacaklar. Üstelik SE8A’nın üretimi çoktan başlamış durumda. SE8A’nın en dikkat çekici özelliklerinden biri, güvenlik birimi ile güç kontrol biriminin tek bir yonga içine sığdırıldığı ilk PD kontrolcüsü olması. SE8A ayrıca USB Type-C kimlik doğrulamasını da destekliyor.

MM101 ise ürün kimlik doğrulaması için simetrik şifreleme algoritmasını destekliyor. Yeni nesil PD kontrolcüsünün içinde daha güvenli güç aktarma sistemi için bir nem algılama sistemi dahi bulunuyor. Her iki yonga da yüksek gerilim korumasına sahip ve maksimum güvenlikli hızlı şarj için USB-PD 3.0 uyumluluğuna sahip. Ayrıca yazılım ile geliştirme için eFlash desteği de sunuyorlar.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/05/28/samsung-wants-to-bring-the-100w-charge-to-its-smartphones/
42
7
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
42
7
2
1
0