Galaxy AI, Daha Çok Samsung Modeline Geliyor: İşte Yapay Zekâ Özelliklerine Kavuşan Cihazlar

13
2
1
0
0
Daha önce Samsung Galaxy S24'te gördüğümüz Samsung Galaxy AI, One UI 6.1 güncellemesiyle daha fazla cihaza geldi.

Samsung, yapay zekâ özelliklerini daha fazla akıllı telefona ve tablete getirmek için çalışmalarına devam ediyor. Alanın öncülerinden olmak isteyen Güney Koreli teknoloji devi, yeni One UI 6.1 güncellemesi ile birlikte Samsung Galaxy AI yapay zekâsına erişeilebilecek cihazlar arasına yenilerini ekledi. 

Samsung, üst düzey cihazlarına yapay zekâ getiriyor

galaxy AI

Daha önce One UI güncellemesini alacak olan cihazlar arasında Galaxy S23 serisi, Z Flip5, Z Fold5, S23FE ve Tab S9 serisi bulunuyordu. Şirketin forumunda bir moderatör, Galaxy AI'ın 2021 ve 2022 amiral gemilerine geleceğini de doğruladı. Bu bağlamda Galaxy S22 ailesi, Z Fold4, Z Flip4 ve Tab S8 modelleri, Mayıs ayının başlarında One UI 6.1 güncellemesiyle Galaxy S23 FE seviyesindeki yapay zekâ özelliklerini kazanacak. Bu da özelliklerin neredeyse tamamı demek.

Aynı ayın ilerleyen haftalarında Galaxy S21 ailesi ve Z Flip3 ile Z Fold4 modelleri de one UI 6.1 güncellemesi alacak fakat bu cihazlardaki yapay zekâ özellikleri sınırlı olacak.

Samsung AI, kullanıcılara canlı çeviriden yuvarlak içine alarak arama yapmaya, not asistanından yaratıcı düzenlemeye kadar pek çok farklı hizmet sunuyor. Ayrıca yazışmalarda, sohbet içeriğine uygun olacak cümleler ve kalıplar tavsiye edebilen sohbet asistanı da yapay zekânın özellikleri arasında yer alıyor. 

Mobil cihazlarda yapay zekâ çalıştırmak pek de kolay değil ve Samsung'un bu özellikleri, premium ya da üst sınıfa oldukça yakın cihazlar dışındaki cihazlara getirmesi, en azından cihaz üzerinde çalıştırması pek mümkün durmuyor. Bununla beraber Samsung, ileride bulut bağlantı gibi alternatiflerle bu durumu değiştirebilir. Apple gibi firmaların da bir sonraki amiral gemisi cihazlarında yapay zekâ kullanmayı planladıklarını göz önüne alırsak Samsung'un bu hamlesi, müşterilerinin alternatiflere yönelmesini de engellemeye yardımcı olacak. 

13
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
2
1
0
0