62
7
6
6
4

Apple, iPhone akıllı telefonları için iOS 12 işletim sistemiyle birlikte kullanıcılarına ‘Kestirmeler’ isimli yeni bir özelliğini sunmuştu. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, telefonlarında yapmaları gereken bazı görevleri ya da işlemleri çok daha az efor sarf ederek yapmaya başlamışlardı.

iPhone’a sunulan bu özellik sayesinde en basit dışarıya çıkmadan önce telefonunuzun varacağınız yere olan mesafeyi ve hava durumunu otomatik olarak söylemesini ve istediğiniz çalma listesini açmasını sağlayabiliyorsunuz. Peki bu kullanışlı özellik bizim elimize geçerse ne olur?

iPhone 11’i şarja taktığınıza pişman olun:

Kestirmeler

Hem özelliği daha önce duymayanlar hem de nasıl kullanılacağını tam olarak anlamayanlar için de ufak bir başlangıç olan bu videomuzda, iPhone’daki Kestirmeler özelliğini kullanarak telefonumuza bazı ilginç şeyler yaptık. Kısa ayarlamaların sonucunda iPhone’umuz, kablolu veya kablosuz şarj bağlantılarında bize ‘bazı’ şeyler söyledi.

Kestirmeler özelliği bünyesinde hem hazır oluşturulan otomasyonları internetten telefonunuza kurabilir hem de kendi otomasyonunuzu oluşturabiliriz. Biz de iPhone’un şarj durumlarında tepki vermesi için bu videoda adım adım kendi otomasyonumuzu oluşturuyoruz.

Lütfi ve Çağdaş

Belirlediğimiz şarj durumunun ardından ‘Metin’ işlemini ekleyerek buraya duymak istediğimiz ifadeyi, ardından metni okuması için ‘Metni seslendir’ işlemini ekliyoruz. ‘Çalışmadan önce sor’ seçeneğinin kapalı olduğundan emin olduktan sonra otomasyonu test ediyoruz.

Ve işin tüm eğlencesi de bu aşamada çıkıyor. Normal şartlarda pek çok alanda işimize yarayacak Kısaltmalar özelliği, oluşturduğumuz otomasyon sayesinde kendi iPhone’umuzun bize küfürler etmesini sağlıyor. Bir iPhone 11’in nasıl küfür ettiğini, şarjdan çıkarılınca nasıl sinir olduğunu görmek için videomuzu izleyebilirsiniz.

62
7
6
6
4
Emoji İle Tepki Ver
62
7
6
6
4