Sınırları Zorlayan Deepfake, Bu Sefer de Tom Cruise'u Iron Man Yaptı (Video)

33
14
9
9
4
Gittikçe büyüyen Deepfake furyasının son kurbanı Tom Cruise oldu. Tom Cruise, Iron Man'i oynayan Robert Downey Jr.'ın yerini aldı.

Marvel Sinematik Evreni’nin en favori karakterlerinden olan Tony Stark, ya da Iron Man’i daha önce başkası tarafından canlandırılsa nasıl bir şey olurdu, hiç merak ettiniz mi? Artık bu sorunun cevabı için ufakta olsa bir ipucu var.

Son zamanlarda korkutucu bir şekilde büyüyen ve aşırı gerçekçi sahte videolar ortaya çıkaran Deepfake, bu kez Iron Man’e bulaştı. Videonun arkasındaki isimler hayatımızda Iron Man olarak yer edinmiş başarılı oyuncu Robert Downey Jr.’ı Tom Cruise ile değiştirdi. Bir zamanlar Iron Man rolü için düşünüldüğü iddia edilen, ancak daha sonra iddiaları yalanlayan Tom Cruise’un Iron Man haline ufak bir bakış atmak isterseniz aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Not: Videoda Avengers: Endgame dahil MCU filmleri hakkında spoiler yer almaktadır. İzlerken bunları göz önünde bulundurmanız gerektiğini hatırlatalım.

Yapay zeka kullanarak videolarda oynama yapan Deepfake kullanıcıları videoda yalnızca Robert Downey Jr. ile Tom Cruise’nin yüzlerini değiştirmekle kalmamış. Üstüne bir de Tom Cruise’un ses ve konuşmalarını neredeyse birebir taklit edebilen bir seslendirme sanatçısıyla da çalışmışlar.

Deepfake'in 'sahte' gerçekliği insanı korkutmuyor değil:

deepfake iron man

Videonun bazı sahnelerinde ise Deepfake pek güzel yerleştirilememiş gibi duruyor. Ancak videonun geneline bakacak olursak video oldukça gerçekçi gözüküyor. Video yalnızca eğlence amaçlı çıkarılmış olsa da akıllardaki soru işaretleri artmaya devam ediyor. Deepfake ile oluşturulan videolar gelecekte nasıl tehlikelere yol açabilir? Bir kişinin haberi olmadan başka bir videoya yerleştirilmesi ve orada bulunuyormuş gibi gösterilmesi oldukça korkutucu.

Deepfake videolarını oluşturan çoğu kişi, bu yöntemin genelde büyük tepkiler toplaması yüzünden kimliklerini açıklamıyorlar. Bugüne kadar gördüğümüz Deepfake videolarının çoğu mizah amaçlı yapılmış olsa da başka amaçlar için kullanılmasını engelleyen bir şey yok. Adobe şirketinin de manipüle edilmiş video ve resimlerin ayırt edilebilmesini sağlayacak bir araç üzerinde çalıştıklarını hatırlatalım.

33
14
9
9
4
Emoji İle Tepki Ver
33
14
9
9
4